Wat is dat toch met eten.afvallen met de virtuele maagband

We moeten eten om ons lichaam te voeden. Maar dat is lang niet altijd de enige reden waarom we eten. We eten ook bij emoties, omdat het gezellig is, of bij lekkere trek hebt, omdat anderen eten, of juist bij stress of verveling en vrouwen eten soms om een leegte op te vullen, er zijn dus heel veel andere redenen om te eten.
We eten ook dingen die ons lichaam niet nodig heeft, bijvoorbeeld koek. Ons lichaam heeft nooit behoefte aan koek. En eten is overal en altijd verkrijgbaar, de voedingsindustrie maakt flink winst.

Eetproblemen zijn kwetsbare problemen.

Als je rookt kun je daarmee stoppen. Maar als je een eetprobleem hebt kun je niet stoppen met eten. Effectief en duurzaam afvallen is gericht op goed kijken naar je patronen, je eetgedrag en je emoties.

De verslavende werking van voeding.

Bewerkt eten, voedsel wat geproduceerd wordt in fabrieken is verslavend. In bewerkt voedsel zit eigenlijk altijd suiker en suiker is enorm verslavend. Ga maar eens na hoeveel suiker momenten je per dag hebt, misschien kom je erachter dat je een suikerverslaving hebt. Maar het kan ook zijn dat je een andere specifieke eetverslaving hebt die zorgt voor overgewicht.

Zelfsabotage, die lastige innerlijke stem.

Dit is een lastige om te negeren. Dit is dat innerlijke stemmetje dat zegt dat je best die hele rol koekjes mag opeten. Die fluistert dat je best dat toetje mag hebben en als je dan toch fout bezig bent, neem dan ook die zak chips maar. Of die fluistert; ach je bent nu toch al in de fout gegaan, begin dan morgen maar met afvallen, deze dag is toch al verloren, eet nu maar door, afvallen lukt toch niet.
Die innerlijke stem helpt je niet, maar je luistert er toch naar. Die mag veranderen in een positief coachende stem!

Hoe is jouw relatie met eten?

Als je wilt afvallen, dan ervaar je een probleem met overgewicht. Het is zover gekomen, het is ergens niet goed gegaan. Heel vaak werken overtuigingen op diep niveau tegen je.
Misschien is er de overtuiging dat je het niet waard bent om mooi te zijn, of denk je dat jij nooit slank zult zijn. Misschien heb je te maken gehad met ongewenste intimiteit of erger en is er de overtuiging dat aantrekkelijk zijn niet veilig is.
Het kan ook zijn dat bij jouw in de familie eten een heel belangrijke rol speelt en dat heel veel familieleden overgewicht hebben. Dan kan het zijn dat je onbewust in dat eetpatroon wilt blijven om erbij te horen.
Met behulp van de hypnotherapie kunnen we onderzoeken wat er op diep niveau speelt. Welke patronen of mechanieken je weerhouden om af te vallen. Het mooie van deze aanpak is dat we kunnen kijken naar de diepere oorzaak van overgewicht.

Afvallen zonder stress.

Als je een dieet volgt dan ervaar je ook veel stress. Je bent steeds met eten bezig en je denkt aan wat je wel en niet mag eten. Je bent streng voor jezelf en je zet jezelf onder druk. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en een tijdsbestek. Heel veel mensen zeggen dat ze dit heel goed kunnen volhouden, heel effectief afvallen, maar daarna terugvallen in oude patronen.
Het doel van mijn aanpak is open en eerlijk kijken naar je patronen en die veranderen, zodat je duurzaam kunt afvallen. Je kunt een nieuwe leefstijl ontwikkelen die beter bij je past.

Wil je afvallen, dan kun je kiezen voor twee routes.

  1. Een route gericht op jouw relatie met eten, of eetverslavingen, vreemde eetgewoontes, de emoties rondom het eten, hier kunnen we aan werken. Ook kunnen we de diepte ingaan en kijken wat dit gedrag veroorzaakt heeft.
  2. Of virtuelemaagband dit is voor de mensen die overeten en die geen bodem voelen. Geen rem, geen controle hebben, mensen die teveel eten en dooreten. Dit is een serie van 3 sessies, elke sessie heeft een thema en hierin zijn verschillende dingen opgenomen. Lees verder bij “virtuele maagband”.

Het doel is afvallen, de weg ernaartoe is jou persoonlijke ontwikkeling.
De drempels op je weg zijn je leer momenten. De valkuilen je uitdagingen.
We gaan voor een duurzame manier van afvallen.
Het doel is minstens zo belangrijk dan de weg ernaartoe.

Veel vrouwen ervaren een leegte in hun leven.

Ik hoor heel veel vrouwen zeggen dat ze eten omdat ze een leegte ervaren in hun leven. Als jij dat ervaart raad ik je aan het boek: De verboden vrouw spreekt van Pamela Kribbe te lezen. Hierin omschrijft ze dat heel veel vrouwen die leegte ervaren omdat er ongelijkheid is tussen man en vrouw. Het boek heeft mij heel mooie inzichten gegeven waarmee ik vrouwen kan begeleiden.  De oplossing is altijd liefde, liefde voor jezelf en het leven.

Je kunt deze sessies ook zien als verrijking van je leven. Het is gericht op jouw gezondheid en levensgeluk.

Ervaring van anderen.

Ik dronk elke dag 1,5 liter cola. Ik heb dat jarenlang gedaan en praatte dit voor mezelf goed. Anderen drinken koffie ik neem cola. Maar ik voelde me er niet goed bij en toch dronk ik het. Elke dag opnieuw. Op het laatst stiekem omdat ik me ervoor schaamde. Toen kreeg ik door dat het een verslaving is. Ik kon er niet mee stoppen. Toen heb ik hulp gezocht. Ik heb 1 hypnose sessie bij Marijke gehad en het is over. Ik heb geen behoefte meer aan cola en drink het totaal niet meer. Ik heb het als een grote verrassing ervaren. Zo effectief kan 1 sessie zijn! M W 53 jaar.

Maagband. Ik heb gekozen voor een maagband en ik heb gevraagd om mijn gedachten te veranderen. Ik was de hele dag door in gedachten met eten bezig. Ik heb de maagband duidelijk gevoeld. Ik heb 3 dagen buikpijn gehad, daar waar ik die maagband had aangelegd. Daar was ik toch wel flink van onder de indruk. K.d. G. 54 jaar.

Na 1 sessie heb ik eigenlijk geen zoetigheid meer aangeraakt. Ik kreeg daardoor zoveel rust in mijn lijf daar knapte ik al zo van op. De tweede sessie hebben we gebruikt om het stress eten aan te pakken, niet eten omdat je honger hebt, maar omdat je stress voelt. Ook hier voelde ik direct resultaat van de sessie. Ik kon in alle rust mijn eten klaarmaken zonder dat ik van alles in mijn mond stopte om die onrust. Door die rust, maakte ik tijd om mijn eten in alle rust klaar te maken en op te eten. Eten is een andere beleving geworden. Heel bijzonder. M v W 48

Na 1 sessie geen resultaat, ik ben toen heel teleurgesteld en boos geweest. Maar na een paar dagen wist ik dat dit niet terecht was. Ik was ook niet helemaal eerlijk geweest. De tweede sessie heb ik eerlijk verteld wat me was overkomen. Ik ben aangerand en heb dat nooit aan niemand verteld. Na die ervaring ben ik aangekomen. De tweede sessie had veel meer resultaat. Daarna ben ik met de therapie doorgegaan om ook mijn trauma te herstellen. K B 35.

Ik jojo. Soms wel 40kg. Het gaat eraf en komt erbij. Dat is natuurlijk heel slecht voor je. Ik ben nu op gewicht maar ben bang om weer aan te komen. Ik voel een enorme onrust. De eerste sessie was goed ik kreeg meer rust en het gevoel van controle terug. De tweede sessie was heel bijzonder. Marijke heeft mij achter mijn eigen controlepaneel gezet. Ik zag dat ik een suikerverslaving had. Ik ben enorm geschrokken. Ik meende dat ik met fruiteten gezond at. Maar kreeg veel te veel suiker binnen. Nu eet ik 1x per dag 3 stuks fruit. Hierdoor is de onrust weg. Ik heb veel meer controle over mijn gevoel en gedachten én ik ben ervan overtuigd dat ik niet meer ga aankomen. S v D 55

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.