Aromatherapie maakt gebruik van essentiële oliën.
Aromatherapie richt zich op het stimuleren van lichamelijk en geestelijk welbevinden. De essentie van een plant die vrijkomt als je deze tussen je handen fijnwrijft wordt al eeuwenlang gebruikt om herstel te ondersteunen.

Elke plant heeft een specifieke werking en eigenschap die niet alleen op het fysieke systeem werkt maar ook op het geestelijke.
Goede zuivere oliën bevatten geen toevoegingen en zijn gemaakt van de pure biologische plant.

Een geur komt via de neus heel snel in het brein, centraal zenuwstelsel en bloedbaan. Zuivere oliën worden door het lichaam herkent en opgenomen en mogen hun werk doen.
Zonder dat je het door hebt ruik je de hele dag allerlei geuren en deze roepen soms allemaal gedachten, herinneringen en emoties op. Een geur kan een hele reeks herinneringen oproepen, die soms heel fijn zijn maar soms ook erg ongepast.

Geur is verbonden met emoties en sfeer, denk maar aan de geur van mandarijn of kaneel …………. Wat komt er in je op?

Veel gebruikte oliën zijn;

Lavendel.
Deze geeft rust en laat heel snel adrenaline verdwijnen. Het is een slaapmiddel en helpt bij huidproblemen.

Limoen.
Werkt stimulerend en verzachtend en helpt bij loslaten. Ook breekt deze microplastics af in het lichaam.

Bergamot.
Helpt je door moeilijke tijden. Het helpt bij stress en geeft je humeur een boost.

Basilicum.
Zorgt voor een heldere geest. Is eetlust bevorderend en haalt de druk van je hoofd.

Geranium.
Is zacht, liefdevol, moederlijk. Het verzorgt de huid en stimuleert het immuunsysteem.

Vetiver.
Werkt aardend, helpt je hoofd leeg te laten lopen. Is rustgevend en heerlijk voor de nacht.

Ik maak tijdens de sessies gebruik van de oliën en verkoop ze ook.

Lichaam en geest zijn één.

Ons lymbische brein, wat emoties, geheugen, genot en motivatie reguleert krijgt informatie binnen via de zintuigen.

Geuren komen ongefilterd binnen en de reukzin ligt zo dichtbij het lymbische systeem dat het inademen van etherische olie de emoties en lichaamsfuncties beïnvloed.

Hypnotherapie en aromatherapie.

Tijdens de hypnotherapie maak ik soms gebruik van een olie om een gevoel extra te verankeren of om als nabehandeling in te zetten. Dan krijg je een paar druppels in een klein flesje mee.

EMDR en aromatherapie.

Bij de EMDR maak ik vaak gebruik van de olie om de zintuigen te stimuleren en het verwerken te stimuleren. Als je zovee

l mogelijk zintuigelijke waarnemingen inzet raak je zoveel mogelijke traumapunten aan. Geur is hierbij heel stimulerend. Ook hier kan de olie ingezet worden in de nabehandeling. Dan krijg je een paar druppels mee en ik vertel je hoe je die het best kunt inzetten.

De natuur in een druppel.

Voor één druppel pure essentiele olie is heel veel plantmateriaal nodig. De concentratie is heel sterk en daardoor de kracht ook.

Aromatherapie en hypnotherapie.

Gedachten en emoties worden door je hersenen omgezet in moleculen en zo komen ze (kort gezegd) in je lichaam. Gedachten worden dus onderdeel van je lichaam. Essentiële oliën kan het lichaam ook omzetten en opnemen. Ik heb de Emotiekit in de praktijk staan deze bevat de volgende oliën.

Motivate: de olie is zo samengesteld dat hij je helpt verder te gaan, als je er even door zit of als je negatieve gedachten hebt.
Cheer: deze samenstelling is opwekkend, een warme citrus geur die je blij maakt en je helpt positief te worden.
Passion: werkt opwekkend, als je even een duwtje nodig hebt. Ook verhoogt hij je libido en vooral maakt hij je weer enthousiast.
Forgive: een heel belangrijke olie in mijn praktijk. Vergeven is loslaten, is jezelf bevrijden en ontlasten. Vergeving voor jezelf is een ongelooflijke daad van liefde, die je jezelf mag gunnen.
Console: is de troostende olie. Deze geeft je het gevoel dat je er mag zijn met je verdriet, dat je niet alleen bent en dat je ondersteund wordt. Verdriet en moeilijke dingen mogen er zijn.
Peace, deze samenstelling werkt vooral voor de mensen die overprikkelt zijn. Die rust nodig hebben en het zichzelf toestaan zich af te sluiten van de drukte. Peace gaat natuurlijk ook over balans.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.