PDS, prikkelbaar darm syndroom

Onze buik verteerd niet alleen eten en drinken, maar ook gedachten, emoties en nieuwe informatie wordt in door ons buikbrein verteerd.
In onze darmen vind je dezelfde cellen als in je brein. Het wordt daarom het je derde brein genoemd.

Maar als er iets is wat je niet kunt verteren, omdat je voelt dat het niet eerlijk is, of je bent heel erg boos, voelt je schuldig, dan verteer je het niet. Dan hou je het binnen en dan kan het zijn dat je er ziek van wordt.

Ook als er iets speelt en het kind snapt het niet, kan er de woorden niet voor vinden en heeft geen idee wat hij ermee aan moet, dan blijf je rondlopen met die gevoelens. Als dat langere tijd duurt dan kan geeft het lichaam signaaltjes als buikpijn.

Het is natuurlijk een goed idee om een huisarts op te zoeken om fysieke oorzaak uit te sluiten. Zelfs al vind die iets denk dan aan wat er speel in het leven van je kind. Denk je dat het goed is om medicatie te nemen? Of denk je dat het een goed idee is om te kijken of je kind geholpen kan worden door openheid.

Kinderen leren zich anders te uiten.

Door open en eerlijk te kijken wat er speelt en door begrip te krijgen voor je emoties en hoe je ermee omgaat, kan je inzicht krijgen in de mechanieken van een kind. Zowel op lichamelijk gebied maar ook gedachten, emoties en je eigen energiestroom ervaren daarmee kan een kind ervaren wat er gebeurt. De volgende stap is kijken of wat er gebeurt wel goed voor je werkt. Als je er ziek van wordt dan wordt het tijd voor een andere aanpak.

Een kind heeft veel te leren, ook omgaan met emoties.

Hoe om te gaan met emoties is voor een kind een zoektocht, het kopieert gedrag of probeert verschillende dingen uit. Zo leert een kind nieuw gedrag aan.
Een kind heeft nog niet overal woorden voor, kan nog niet alles goed uitdrukken. Dan kan het zijn dat een kind emotioneel iets niet kan verwerken of verdragen. Het ligt zwaar op de maag, is onverteerbaar. Ze blijven ermee rondlopen en dat kan buikpijn klachten veroorzaken.
Emoties en buikpijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Door mijn ervaring als, moeder, kindercoach en leerkracht heb ik geleerd op kindniveau te communiceren. Bel voor een afspraak 0515 44 35 88. Of klik hier. 

Hypnotherapie is bewezen effectief bij buikpijn en PDS.

Met hypnotherapie help ik veel kinderen met buikpijn klachten. Het werkt snel en is heel veilig.
Als een kind valt en een zere knie heeft, dan leggen wij onze handen op die zere knie. Zo kun je ook met je buik omgaan. Leg bijvoorbeeld je hand op die zere buik en dan kun je een warme gele ontspanningsvloeistof uit die hand zo je buik in kunt laten stromen. Je kunt je hand ook je buik laten verdoven of koelen. Met hypnotherapie kun je een pijnstillend gevoel koppelen aan je hand. Door aan te sluiten bij de belevingswereld van een kind kun je heel mooie passende oplossingen vinden.

Anders omgaan met emoties.

In plaats van je emoties doorslikken, kun je ook: schrijven, tekenen, met iemand praten die jou goed kent zodat je de woorden vindt voor wat je in je buik opgeslagen hebt.

Ons buikbrein.

Iemand kan elke dag om 1 uur buikpijn krijgen, of van iemand buikpijn krijgen. Stel je krijgt buikpijn van je juf. Klaar ben je. Dan heb je elke dag bij die juf buikpijn. Het kan voorkomen dat je dit zo vervelend vindt dat je de dag daarvoor al buikpijn krijgt omdat je aan die juf denkt en aan de buikpijn. Je leert jezelf onbewust aan dat buikpijn en juf bij elkaar horen. Ook rondom buikpijn kan je gedrag aanleren.

Kies voor eten dat goed voor je is, met behulp van zelfhypnose.

Natuurlijk is ook de voeding belangrijk. Ik zal je leren hoe jij kunt testen wat wel of niet bij je past. Zodat je eet wat goed voor je is en je niet meer ziek hoeft te worden van eten.

Ouders van kinderen met buikpijn.

Neem alles wat een kind zegt serieus. Als een kind zegt, ik heb het gevoel dat er een grote stekelige bal in mijn buik zit, wees blij!! Probeer te ontdekken waar die omschrijving voor staat. Probeer of je die bal kunt transformeren. Ga samen op zoek. Als het niet lukt neem dan contact op met mij.

Lees dit artikel over een onderzoek van:

Kinderarts maag-, darm-, leverziekten prof. dr. Marc Benninga van het AMC, de scepticus wordt overtuigd! Het werkt, en hoe! https://nos.nl/artikel/432133-hypnose-helpt-bij-buikpijn-kind.html

https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/hypnose-steeds-vaker-in-ziekenhuizen-ingezet-als-middel-tegen-ziekten-zonder-duidelijke-lichamelijke-oorzaak/

Reactie van kinderen:

Ik heb in hypnose geleerd hoe ik mijn buik kan helpen. Als mijn buikpijn doet, leg ik mijn hand op mijn buik en dan voel ik dat mijn buik warm wordt. Ook laat ik het warme gele licht door mijn buik schijnen. Het werkt direct. M.v. S 9 jaar.

Ik let veel beter op wat ik eet en hoe eten voelt in mijn buik. Ik weet dat als ik chips eet dat ik buikpijn krijg. Maar ook als iemand boos is krijg ik buikpijn. Ik heb geleerd hoe ik mijn buik kan troosten. Ik leg mijn hand op mijn buik en stuur er kusjes doorheen. Dan wordt mijn buik weer blij. S.W. 10 jaar.

Ik heb geleerd hoe ik met mijn darmontstekingen om kan gaan. Ik kan eten testen wat goed voor mij is en wat niet. Ik weet dat als ik negatieve dingen om me heen heb hoe ik mijn buik dicht kan zetten. Ik kan nu ook mijn buikpijn oplossen. Ik heb heel veel geleerd over mijn buik. M.G. 13 jaar.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terugkomt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.