Je kunt burn-out raken door je werk, relatie, maatschappelijke druk, familie of zelf opgelegde stress als perfectionisme.
Je kunt zowel fysiek, emotioneel en mentaal totaal opgebrand raken. Je hebt tijd nodig om tot rust te komen, te verwerken en te herstellen op verschillende niveaus.

Je hele systeem raakt uitgeput. De eerste signalen zijn; een gejaagd gevoel, vermoeidheid, irritaties, slaapproblemen, geen zin meer in sociale contacten, bent negatief, voelt tegenzin voor alles enz. Je hebt nauwelijks nog energie, en krijgt allemaal vage klachten. Dat is geen wonder, je hormoonhuishouding is uit balans, je immuunsysteem is ontregeld en je bent daardoor vatbaarder voor ziektes.

Hypnotherapie helpt bij burn-out.

Je hebt alle ballen hooggehouden. Laat ze nu allemaal maar even vallen, focus nu je aandacht op herstel. Als je weer energie krijgt, bepaal je zelf welke bal je weer op wilt pakken. Ik kan je begeleiden bij het proces door bijvoorbeeld’

  • We kunnen onderzoeken wat de oorzaak is van je burn-out.
  • We kunnen de zingeving onderzoeken.
  • Je mag weer leren voelen, liefdevol contact maken met jezelf.
  • Van moeten naar mogen, de kracht van woorden.
  • Leren luisteren naar de signalen van je lichaam.
  • Niet vooruit draven in,” wat als” of “stel dat.” Het heeft geen zin, het proces van herstel is nu. Je kunt leren in het moment aanwezig te blijven.
  • Wil je leren opkomen voor jezelf. of leren duidelijke grenzen aangeven?
  • Het is heel belangrijk dat jij weer gaat voelen, zodat je een herhaling voorkomt.
Je mag je leven anders in gaan richten, burn-out geeft je die kans.

Het doel van herstellen van burn-out is niet jezelf weer worden, maar een betere versie van jezelf!

Effectief ontspannen.

Je maakt kennis met de hypnose en kunt die leren toepassen.
Je kunt ontspanningsoefeningen, meditaties, tips en handvatten krijgen.

Wat kunnen we samen doen?

Er zijn verschillende dingen mogelijk, het eerste is verander het eeuwige Moeten.  Haal moeten uit je taal, betrap jezelf erop, zet er mogen voor terug. Dat woord heeft een heel andere intentie.
Start met omdenken, 30% van de mensen is een geboren optimist. Deze mensen krijgen minder vaak en burn-out. De piekeraars, de doemdenkers, de perfectionisten die zijn vatbaar voor het krijgen van een burn-out.
Omdenken is een nieuwe manier van denken, van negatief naar positief.Van problemen, naar oplossingen, van voldongen feiten, naar nieuwe kansen, van burn-out naar een leven zoals jij je dat gaat voorstellen. Want niet alleen wil jij herstellen, je wilt ook nooit weer burn-out raken.

Druk doen, over je grenzen gaan, jezelf verwaarlozen, dat kan je, nu mag je weer wennen aan rust.

Je mag een nieuw beeld maken van je leven, je toekomst. Je mag op jezelf gaan passen, naar jezelf luisteren, je mag leren prioriteiten stellen en doen wat je gelukkig maakt.

Klinkt dat egoïstisch? Wie heeft jou gezegd dat egoïsme negatief is? Wen er maar aan, als jij oud wilt worden dan is het belangrijk dat je gaat kiezen voor jezelf. Wellicht gaan er deuren dicht, maar je zult zien er gaan anderen open. Wil jij begeleiding in dit proces, maak dan een afspraak. 

Wat we doen is liefdevol kijken naar wat deze burn-out. Het is niet voor niets, het heeft je iets te vertellen. Je mag er iets van leren. Het leven wordt beter na je burn-out. Je begeleidt jezelf door dit proces om nooit weer in een burn-out te raken.

Wil je een afspraak maken? Mail of bel T 0515 44 35 88

Hypnotherapie geeft je rust en herstel.

hypnohterapie voor spirituele ontwikkeling

Ervaring van anderen.

Miriam 64 jaar.
Nooit gedacht dat ik zoveel weerstand kon voelen toen Marijke me er op wees dat ik van mezelf mocht houden. Wat vreselijk om te moeten bekennen, maar ik hield niet van mezelf, ik hield geen rekening met mezelf en ik was mezelf aan het voorbij draven.
Nu ben ik verbonden met mezelf, verbonden in liefde. Ik bewaak mijn grenzen en luister naar mijn lichaam. Ik vind deze nieuwe relatie met mezelf fijn. Ik ben een vriendin rijker, mezelf.

Het proces van herstel heeft me zo ongelooflijk veel gedaan, ik ben de burn-out dankbaar. Ik voel me rijker en gelukkiger dan ooit tevoren.

Jan de V. 45 jaar.
Na 1 sessie voelde ik me al zoveel beter. De ontspanning van de hypnose gaf me het vertrouwen terug. Ik voelde dat ik me dus toch kon ontspannen. Dat was een eerste hele grote stap!

Ronald Z. 56 jaar.
Marijke en ik hebben samen een therapievorm bedacht die goed bij mij zou passen. Ik ben in mijn dagelijks leven leidinggevende. Ik begeleid en coach mensen op de werkvloer. Ook begeleid ik mensen bij herintreden na ziekte. Ik ben mezelf gaan coachen. Het kleine stemmetje in mij, wat ik jarenlang genegeerd heb is een coach geworden. Een positieve coach die mijn grenzen bewaakt, die me afremt en me wijst op wat ik nodig heb. Neem even een momentje voor jezelf, even opladen. Ik heb tips en oefeningen gekregen die heel goed helpen. Dit past bij mij. Hier kan ik mee verder.

Suzan V 33 jaar.
Ik heb jarenlang alle ballen in de lucht gehouden. Een gezin, baan, studie, ga zo maar door. Maar het moment dat ik totaal niets meer kon kwam als een mokerslag. Ik heb dagenlang gehuild, radeloos, bang en verdrietig.
Marijke en ik hebben samen achterhaald wat mij zo over mijn grenzen heeft laten gaan. Ik had het idee dat als ik zou stoppen alles en iedereen met mij om zou vallen. Ik had mezelf dus wel heel belangrijk gemaakt. Die mindset hebben we aangepast tijdens de hypnose sessies.
Ik vraag nu hulp, geef dingen uit handen, heb dingen van mijn bordje geschoven en neem tijd voor mezelf!

Joop W. 66 jaar.
Ik kreeg een burn-out na het verlies van mijn kind. Ik kon niet meer werken, ik kon het niet meer opbrengen. Ik heb met Marijke gewerkt aan het luisteren naar de signalen van mijn lichaam, zodat ik niet meer over mijn grenzen ga. We hebben gekeken naar mijn oude gedragspatronen en hier verandering in aangebracht. Ik heb geleerd hoe ik positiever en rustiger kan blijven, in plaats van energie verspillen aan irritatie en boosheid. Eigenlijk heb ik vooral geleerd zuiniger om te gaan met mijn energie en mijn lichaam. Ook heb ik de zelfhypnose geleerd en heb ondersteuning gevonden in supplementen en essentiële olie. Het doet me goed. Het verlies van mijn kind is een open wond en dat zal het wel blijven. Maar ik kan verder met mijn leven.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.