Depressie is een naar somber gevoel, alsof het licht is uitgegaan en je nergens meer van kunt genieten.
We hebben allemaal wel eens zo’n gevoel, maar als het aanhoudt dan spreek je van een depressie. Een depressie kan je ziek maken,het kan hartklachten, hoge bloeddruk of concentratiestoornis tot gevolg hebben. Depressie heeft invloed op je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Het heeft invloed op je werk, je relatie maar vooral ook op je zelfbeeld. Depressie kan er zelfs voor zorgen dat je zo negatief denkt dat je geen oplossing meer kunt bedenken, of dat je geen vertrouwen in hebt in een oplossing.

Depressie en hypnotherapie.

Hypnose is ontspanning en het verleggen van je focus. Door die ontspanning heelt lichaam en geest en je focus kun je verleggen naar de oplossing. Een leven zoals jij je dat voorstelt en als jij je dat niet goed meer kunt voorstellen, dan zoeken we naar blije herinneringen en activeren we die. Depressie is nooit 24X7.

 • Je kunt regressie inzetten, naar een tijd teruggaan waar jij je goed voelde.
 • Je kunt de toekomst voor je zien, alsof het nu gebeurt.
 • Je kunt emoties veranderen, als het donker is kan het licht worden. Als het zwaar is dragelijker. Enz.
 • Je kunt iemand in hypnose fijne dingen laten meemaken met alle zintuigen weer genieten.
 • Je kunt negatieve gevoelens veranderen.
 • Je kunt gedissocieerd van je depressie kijken naar die delen van je leven die wel fijn zijn.
 • Je kunt het onbewust aanzetten om terwijl je slaapt positieve dromen te laten zien.

Zet de eerste stap.

Natuurlijk kan het een goed idee zijn om te kijken naar wat je gedrag veroorzaakt heeft. Maar dat kan later wel. In eerste instantie richten we ons op het hier en nu en de oplossing. Depressie is een mindset is een pakket gedachten en emoties. Het is je eigen subjectieve werkelijkheid. Het is een gerichte aandacht op die depressie.  Het doet zich voor op alle gebieden;

 1. Denken; negatief, pessimisme, down, star.
 2. Voelen; boosheid, schuld, schaamte, faalangst, verdriet.
 3. Doen; vermijden, opgeven, stil blijven staan, perfectionisme.
 4. Relaties; vermijding, isolatie, kritisch, kribbig, kort lontje, geïrriteerd.
 5. Lichamelijk welzijn; slaapproblemen, vermoeidheid, darmproblemen, eetproblemen.
 6. Creativiteit; nachtmerries, destructieve gedachten, negatieve toekomstverwachtingen.

In elk probleem zit een oplossing.

Start met omdenken. Als je kijkt naar de menselijke gebieden en de depressieve acties erachter verander die!

 1. Lichtpuntjes zijn overal om je heen, ze zijn er altijd al geweest. Richt je aandacht erop.
 2. Accepteer dat jij een periode van depressie meemaakt, vergeef jezelf en leer je levenslessen.
 3. Doe dat wat je wel een goed gevoel geeft!
 4. Verzamel mensen om je heen die je een goed gevoel geven, die je ondersteunen. Zodat je vertrouwen in de mensheid terugkrijgt.
 5. Zorg voor jezelf, geestelijk en lichamelijk! Kies voor rust, goede voeding, positieve gedachten en geluk! Schakel hulp in.
 6. Sta jezelf een mooie wens toe. Wens jezelf een………….. Dat wat jou gelukkig maakt.

Door middel van hypnotherapie kun je het onbewuste wijzen op dat wat je wel wilt. Zodat je kunt helen. En stel je niet voor dat je de oude wordt, maar een betere versie van jezelf. Gun jezelf de kracht van hypnotherapie.

anders omgaan met gedachten. hypnotherapie
Ervaring van anderen:

Ik had absoluut geen zin in praatsessies. Ik heb daarom gekozen voor directe hypnose. Ik voelde me direct na de sessie lichter. Het was ongelooflijk. Ik heb 4 sessies nodig gehad in 2 maanden tijd. Daarna kon ik zelf verder met herstel. Ik heb de sessies ervaren als lichtpuntjes ik keek ernaar uit.
Linda M. 35.

Ik heb jarenlang bij een psycholoog gelopen. Het heeft me inzicht gegeven, maar geen handvatten. Het heeft me in het dagelijks leven niets opgeleverd. De hypnotherapie heeft me dat juist wel gegeven. Ik heb samen met Marijke het positieve gezocht en gevonden. Ik ben me bewust van mijn valkuilen en triggers en heb veel meer inzicht in mijn eigen functioneren. Ik ben sterker, ik ben niet hersteld, ik ben beter geworden.
Wilfred. 27.

Ik gaf anderen de schuld van mijn depressie. Ik wees naar anderen en voelde me machteloos. Ik was altijd boos. Zij hebben me niet goed behandelt. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik ongelukkig werd en depressief. Maar als je zo denkt dan herstel je nooit. Want je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf. Dat is het mooiste inzicht wat ik heb gekregen. Ik kijk nu heel anders naar mijn leven en dat wat op mijn pad komt. Dankjewel depressie, ik meen het, ik heb er veel van geleerd. Dankjewel Marijke. Ik heb veel van je geleerd.
Simone, 52.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.