Depressie is een naar somber gevoel, alsof het licht is uitgegaan en je nergens meer van kunt genieten.
We hebben allemaal wel eens zo’n gevoel, maar als het aanhoudt dan spreek je van een depressie. Een depressie kan je ziek maken,het kan hartklachten, hoge bloeddruk of concentratiestoornis tot gevolg hebben. Depressie heeft invloed op je immuunsysteem en je hormoonhuishouding. Het heeft invloed op je werk, je relatie maar vooral ook op je zelfbeeld. Depressie kan er zelfs voor zorgen dat je zo negatief denkt dat je geen oplossing meer kunt bedenken, of dat je geen vertrouwen in hebt in een oplossing.

Depressie te lijf met gedragstherapie en/of hypnotherapie.

Depressie heeft niet zozeeer met moeilijke omstandigheden te maken, maar met hoe je ermee omgaat. Hierbij speelt natuurlijk, mindset en aangeleerd gedrag een rol, maar ook dat kan je veranderen.

Van negatief naar positief denken.

Gedachten, gedrag en gevoel zijn met elkaar verbonden. Om uit een depressie te komen is het heel belangrijk om de stap van negatief naar positief te zetten. Van Ho naar Go!
We gaan denkfouten en negatieve overtuigingen en gedachten opsporen en vervangen door realistische en positieve gedachten en overtuigingen.
Ik kan je begeleiden in het veranderen van gedrag, door gedragstherapie en hypnotherapie in te zetten.
Door je binnenwereld, lichter en positiever te maken, wordt je buitenwereld dat ook. Je gedrag verandert automatisch mee.
Door je gedrag te veranderen, verandert ook je binnenwereld. Dat werkt onlosmakelijk samen.
Woorden spelen hier een heel belangrijke rol. Lees mijn blog met een prachtig voorbeeld van hoe woorden je emoties beïnvloeden.

Zet de eerste stap.

De eerste stap is om te onderzoeken waneer je depressie begonnen is. In zicht en begrip is belangrijk. Dan gaan we onderzoeken wat je nodig hebt om weer gelukkig te worden. Welke veranderingen wil jij? Wat past het beste bij jou? Dat is het uitgangspunt.

Depressief zijn ben je helemaal.

Het zit in je;

 1. Denken; negatief, pessimisme, down, star.
 2. Voelen; boosheid, schuld, schaamte, faalangst, verdriet.
 3. Doen; vermijden, opgeven, stil blijven staan, perfectionisme.
 4. Relaties; vermijding, isolatie, kritisch, kribbig, kort lontje, geïrriteerd.
 5. Lichamelijk welzijn; slaapproblemen, vermoeidheid, darmproblemen, eetproblemen.
 6. Creativiteit; nachtmerries, destructieve gedachten, negatieve toekomstverwachtingen.

In elk probleem zit een oplossing.

Start met omdenken. Als je kijkt naar de menselijke gebieden en de depressieve acties erachter verander die!

 1. Lichtpuntjes zijn overal om je heen, ze zijn er altijd al geweest. Richt je aandacht erop.
 2. Accepteer dat jij een periode van depressie meemaakt, vergeef jezelf en leer je levenslessen.
 3. Doe dat wat je wel een goed gevoel geeft!
 4. Verzamel mensen om je heen die je een goed gevoel geven, die je ondersteunen. Zodat je vertrouwen in de mensheid terugkrijgt.
 5. Zorg voor jezelf, geestelijk en lichamelijk! Kies voor rust, goede voeding, positieve gedachten en geluk! Schakel hulp in.
 6. Sta jezelf een mooie wens toe. Wens jezelf een………….. Dat wat jou gelukkig maakt.

Door middel van gedragstherapie en/of hypnotherapie kun je het onbewuste wijzen op dat wat je wel wilt. Zodat je kunt helen. En stel je niet voor dat je de oude wordt, maar een betere versie van jezelf. Gun jezelf de kracht het veranderen van je mindset.

Je kunt kiezen voor een traject met gedragstherapie en sessies van één uur.
Je kunt ook kiezen voor een traject met gedragstherapie (1 uur) en hypnotherapie (1,5 uur)
Laat me maar weten wat je wilt.

anders omgaan met gedachten. hypnotherapie
Ervaring van anderen:

Ik had absoluut geen zin in praatsessies. Ik heb daarom gekozen voor directe hypnose. Ik voelde me direct na de sessie lichter. Het was ongelooflijk. Ik heb 4 sessies nodig gehad in 2 maanden tijd. Daarna kon ik zelf verder met herstel. Ik heb de sessies ervaren als lichtpuntjes ik keek ernaar uit.
Linda M. 35.

Ik heb jarenlang bij een psycholoog gelopen. Het heeft me inzicht gegeven, maar geen handvatten. Het heeft me in het dagelijks leven niets opgeleverd. De hypnotherapie heeft me dat juist wel gegeven. Ik heb samen met Marijke het positieve gezocht en gevonden. Ik ben me bewust van mijn valkuilen en triggers en heb veel meer inzicht in mijn eigen functioneren. Ik ben sterker, ik ben niet hersteld, ik ben beter geworden.
Wilfred. 27.

Ik gaf anderen de schuld van mijn depressie. Ik wees naar anderen en voelde me machteloos. Ik was altijd boos. Zij hebben me niet goed behandelt. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik ongelukkig werd en depressief. Maar als je zo denkt dan herstel je nooit. Want je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf. Dat is het mooiste inzicht wat ik heb gekregen. Ik kijk nu heel anders naar mijn leven en dat wat op mijn pad komt. Dankjewel depressie, ik meen het, ik heb er veel van geleerd. Dankjewel Marijke. Ik heb veel van je geleerd.
Simone, 52.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.