Binnen de hypnose en hypnotherapie zijn twee stromingen, de directe en indirecte hypnose.

Dave Elman

Dave Elman is degene die de directe hypnose in het leven heeft geroepen. Bij de directe hypnose mag je heel snel en effectief resultaat verwachten. De reden hiervoor is dat directe hypnose een diepere hypnose is waarbij je het kritische brein passeert. Het onbewuste brein wordt door positieve suggesties het wens gedrag te accepteren.

Jeffrey Stephens.

Jeffrey Stephens heeft een protocol ontwikkelt waardoor iemand snel en diep in hypnose kan gaan. Ik heb geleerd dat protocol te gebruiken. Ik heb het aangepast aan mijn eigen voorkeuren en merk dat ik een eigen techniek heb ontwikkeld op basis van Dave Elman, Jeffrey Stephens maar ook Milton Erickson.

Milton Erickson

Milton Erickson was een geweldige hypnotherapeut die heel veel heeft betekend voor de hypnotherapie. Hij heeft veel boeken geschreven en heeft zich met name gespecialiseerd in de taal patronen. Ik heb diverse boeken van hem gelezen. Zijn taalpatronen zijn uiterst effectief. Hij is de grondlegger van de NLP.

Directe hypnose is een snelle makkelijke manier om diep in hypnose te gaan.

Daarom mag je ook snel resultaat verwachten. Meestal zijn 3 sessies voldoende én is 1 sessie genoeg om iemand te laten stoppen met roken.
Wat we zien, ruiken, voelen, horen en leren wordt opgeslagen in het onderbewuste. Dingen die we vaak doen worden automatische piloot dingen. Zoals, lopen, fietsen, autorijden, dingen die we doen zonder ons heel bewust te zijn van elke handeling. Meestal zijn die automatische piloot dingen handig, maar er zijn ook altijd een paar hardnekkige vervelende bij, die je wel graag kwijt wilt.

We leren nieuwe dingen, maar leren ook dingen af.

Stel je voor dat je een kind kunt vergelijken met een nieuw huis. Een prachtig nieuw huis. Alle ramen en deuren, gangen en kamers staan open om gevuld te worden. Elke kamer heeft een unieke eigenschap en wordt gevuld met informatie die hierbij past. Alles wat het kind leert krijgt een plekje. Zo wordt het huis, geordend gevuld met informatie. Een kind leert zijn eigen lichaam kennen, de wereld om zich heen en vult zo zijn huis met informatie die hij kan gebruiken. Kinderen leren nieuwe dingen aan, maar leren ook dingen af. Kamers worden gevuld met waardevolle informatie en kamers gaan dicht omdat je iets afleerde, of omdat het te moeilijk was om mee om te gaan.

Iedereen is ontvankelijk voor hypnose.

Godsdiensten, opvoeding, media, politiek, verkopers en mode maken allemaal gebruik van massa hypnose. Daar is ook misbruik van gemaakt, Hitler is hiervan een goed voorbeeld. Onbewust worden we dagelijks beïnvloed. Indirecte hypnose wordt vaak ingezet in de reclamewereld, bij verkoopgesprekken en politiek.

Directe hypnose en eigen wil.

Alle hypnose is zelfhypnose, als jij in hypnose wilt gaan, dan ga je. Wil je niet, ga je ook niet. Bedenk dit aub voordat je een sessie boekt. Ik kan je de weg wijzen, maar jij moet gaan.

Ben jij regisseur over je eigen leven of gevangene van jouw gedachten?
Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Heb je ooit een psychose gehad? Dan raad ik je aan te kiezen voor een andere therapievorm. Marijke Witbraad.

Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op. 

marijke witbraad. hypnotherapie fryslan

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.