We moeten eten om te overleven, maar dat is niet altijd waarom we eten.
We laden een kar vol in de supermarkt, we kunnen op elke straathoek eten kopen. We hoeven niet meer te sprokkelen en te zoeken in de natuur.
Ook is eten niet alleen eten omdat je het nodig hebt, het is ook gezellig, lekker, het vullen van een leeg gevoel, verveling, snelle energie, stiekum, allemaal eetpatronen. Soms zijn ze heel oud, stiekum eten bijvoorbeeld of emotie eten.

Een eetstoornis is een verstoorde relatie met eten.alles wat aandacht krijgt groeit.

Een eetstoornis is een serieus probleem omdat je niet zonder eten kunt. Het is anders als roken, je kunt prima leven zonder roken, niet zonder eten. We moeten dus heel voorzichtig omgaan met eetproblemen en kijken naar de diepere lagen als, stress, angst, onrust, eenzaamheid, minderwaardigheidsgevoel, faalangs

Eetverslaving, suikerverslaving en overeten.

Eetproblemen kunnen leiden tot overgewicht, het hoeft niet. Het kan ook zijn dat je je down voelt, lusteloos en futloos. Heel vaak heeft dat te maken met suikerverslaving. Dat pieken en dalen in die suikers is zo vermoeiend. Overeten is misschien ontstaan doordat je moeder zei; je bordje leegeten. Of misschien zelfs; hij/zij kan zo lekker eten. Er zijn vele oorzaken voor eetverslavingen en niet altijd liggen ze voor de hand. Met de hypnotherapie kunnen we de diepte ingaan.

Voedsel verteren en emoties verteren doen we met onze buik.

Onze buik is niet alleen een spijsvertering gebied, er worden ook emoties verteerd. Als er veel speelt in je leven, kan de relatie met je buik verstoord worden.Eetproblemen kunnen diverse oorzaken hebben en het is hier dan ook heel belangrijk om de oorzaak te vinden. Daarna gaan we naar de oplossing.

Met hypnotherapie kun je de oorzaak van de problemen vinden en de oplossing inprenten.

Elke sessie is uniek en volledig afgestemd op jou. We gaan samen bespreken wat jij nodig hebt. We gaan samen op weg, op zoek naar die duurzame oplossing.
Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Verandering begint met een wens.

  • Wil jij weer; Een positieve relatie met eten, eten omdat het goed voelt omdat je er goede energie van krijgt.
  • Wil je zorgen voor jezelf, liefdevol en met aandacht.
  • Wil je genieten van de energie om weer dingen te doen.
  • Wil je een positief gevoel over jezelf. Wil je de controle terug?

We gaan het niet hebben over goed of slecht eten, we hebben het over aangeleerd gedrag en hoe je daar emotioneel mee omgaat. Aangeleerd gedrag is geautomatiseerd en daardoor moeilijk te veranderen. Maar met hypnotherapie kun je dat gedrag veranderen, snel, veilig en effectief.

hypnotherapie voor stress reduceren

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.