Eetproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms is er iets traumatisch gebeurt,
is het kind bang geworden om te eten. Bijvoorbeeld als het als baby sondevoeding heeft gehad. Maar het kan ook zijn dat een kind moeilijk eet omdat er veel ruzie is tijdens het eten.Bij pubers kan het zijn dat een negatief zelfbeeld, of destructief gedrag eetproblemen veroorzaakt. Elk kind met een eetprobleem heeft een uniek verhaal.

Een kind kan goed worden in iets wat niet goed voor hem is.

We kijken naar wat het probleem veroorzaakt heeft en naar hoe we dit kunnen oplossing. Hoe doorbreek je het patroon zodat je kind gewoon kan gaan genieten van eten? Heel vaak kunnen kinderen zelf goed aangeven wat ze wel willen. Hoe ze het wel graag zouden gaan doen. Heel vaak begint die zin met gewoon………..

Wat kan hypnotherapie doen voor een kind?

  • Het weghalen van de spanning, pijn, gevoeligheid, kramp, buikpijn of irritatie bij het slikken.
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen, stress reduceren en zorgen voor rust en ontspanning.
  • Negatieve gedachten weghalen positieve gedachten laten zijn.
  • Je niet door angst laten leiden maar door vertrouwen.

Ik merk dat eetproblemen en hoog gevoeligheid vaak een combinatie is. Hoog gevoelige kinderen houden van puur eten, ze reageren met stress op chemische toevoegingen. Ook kunnen ze niet eten door stress, ruzie aan tafel of andere drukte. Er kan ook sprake zijn van intolerantie.

Kom op voor je kind, voorkom grote eetstoornissen!

Elke dag kom je eetmomenten tegen die kun je niet uit de weg gaan. Een eetstoornis kan een vrij onschuldige oorzaak hebben, maar kan uitgroeien tot iets groots.Wil je een afspraak maken? Mail of bel T 0515 44 35 88

PDS, prikkelbaar darm syndroom

Ervaringen.

Ze durfde niet te eten omdat ze bang was om te slikken. Ze durfde niet te slikken omdat ze bang was om te stikken. Niet dat dit ooit gebeurd was, maar de gedachte was er altijd. Er was dus een gedachte. Wat een vervelende gedachte! Die gedachte hebben we gepakt als een dingetje. In hypnose heb ik die gedachte genomen als autonoom ding. Ik heb de gedachte de mond laten zien: kijk maar eens gedachte, wat een goede kiezen en tanden. Deze kiezen en tanden kunnen heel goed kauwen, die bijten en kauwen alle harde grote stukjes klein! En ga maar langs de slokdarm, eigenlijk een glijbaan (in overleg met het kind blauw) Zo prachtig kom je via die slokdarm automatisch in de maag. Kijk eens wat een super slokdarm, elke had glijdt lans die slokdarm het gaat vanzelf. En zo kom je in die prachtige maag.
Daar hebben we die gedachte even te pakken! Zoals die gedachte jou steeds voor de gek hield hebben wij nu die gedachte te pakken! Want in jouw geweldige maag, zit maagzuur en een mooie maalmachine en die maakt die gedachte helemaal kapot. Het enige wat overblijft is een beetje lucht. Een scheetje of een boertje! Dus als je straks een scheetje of boertje laat weet je dat je die gedachte totaal opgeruimd hebt. Weg ermee!
Ze vertelde haar moeder dat ze een scheet of boer mocht laten van mij! Oeps, idd dat had ik gezegd. Moeder keek mij verbaasd aan. Tsja.
M.v.. 11 jaar.

Hij was elke maaltijd ongelukkig omdat hij moest eten. Hij durfde het eigenlijk niet meer aan. Hij was zo hoog gevoelig. Gelukkig wist hij precies wat hij wilde, hij wilde net als zijn broertje eten. Alles!!!
Dat beeld hebben we helemaal tot in de details in kaart gebracht. Dat kon ik daarna doorgeven aan het onbewuste.
Z 9 jaar.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terugkomt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.