Hypnose vind je overal om je heen. Herhalende woorden worden ingeprent. Suggestief taalgebruik en beeldend taalgebruik dringt zomaar binnen in je onbewuste. Zeker als mensen bang zijn, zijn ze geneigd zich vast te klampen aan sterke mensen, de wereldleiders, politiek, wetenschappers en alles wat gezegd wordt voor waarheid aan te nemen.

Het nieuws dat we toegediend krijgen is grotendeels negatief en beïnvloed je onbewuste dus ook negatief. Daarom pleit ik er nogmaals voor om regelmatig een detox te nemen van het nieuws. In deze vreemde tijd is het nieuws enorm van invloed op ons onbewuste omdat we proberen grip te krijgen op deze situatie. Het nieuws gaat niet over leven, maar over dood. Het gaat niet over verbinding maar over afstand. Het gaat vooral over angst, doodsangst.

Als je afstand neemt van het nieuws en in het hier en nu zelf waarneemt, dan kom je tot inzichten. Dan kan je relativeren. Dan kan je voor jezelf de balans opmaken en bedenken wat goed is voor jou en je geliefden. Dan wordt je je weer bewust van de dingen om je heen. Bewustwording is nodig, om zelf weer na te denken en in je eigen kracht te gaan staan. 

Neem zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Gebruik hypnotische woorden en taalgebruik voor fijne dingen.

Tip:

Stel jezelf regelmatig de vraag; waar ben ik dankbaar voor.
Richt je aandacht op de antwoorden die komen.
Wees dankbaar voor de grote en kleine dingen en merk maar dat als je eenmaal begint je heel veel hebt om dankbaar voor te zijn.

Heb je het zwaar in deze tijd en kun je wel wat positiviteit gebruiken? Maak dan gerust een afspraak.