Essentiële olieën zijn een mooie aanvulling bij de hypnotherapie. We gebruiken een olie die het best past bij wat je wilt gaan aanpakken. We kunnen de geur ankeren aan een verandering. We kunnen de kracht van de natuur in het proces van verandering opnemen.

Lichaam en geest zijn één.

Ons lymbische brein, wat emoties, geheugen, genot en motivatie reguleert krijgt informatie binnen via de zintuigen. Geuren komen ongefilterd binnen en de reukzin ligt zo dichtbij het lymbische systeem dat het inademen van etherische olie de emoties en lichaamsfuncties beïnvloed.

Wat is essentiële olie?

Als je een takje lavendel of rozemarijn pakt en tussen je handen wrijft, dan komt de geur vrij. Dat is de essentiële olie, de essentie van de plant.

Elke olie heeft een unieke specifieke werking.  Het kan zijn dat ik voorstel om een olie in te zetten vanwege de bijzondere aanvulling op de therapie. Dat kan zijn als ondersteuning van de sessie of ook om je verder te helpen. Het kan zijn dat ik je een paar druppels meegeef om mee aan het werk te gaan.

Essentiële oliën van DōTerra zijn een prachtige aanvulling in mijn praktijk.

Ik heb zelf ervaren; hoe je weer in balans kunt komen met de pure kracht van de oliën. Hoe je je stemming kunt beïnvloeden. Hoe je met ondersteuning van de olie bij een paardenshow aanwezig kunt zijn ondanks je allergie voor paarden. Of hoe je met 1 druppel kramp of pijn kunt verzachten. Hoe je troost kunt vinden door de olie in een diffuser te doen en in te ademen. Maar vooral ook hoe enorm je kunt genieten van de pure geuren van de DōTerra oliën.

Wil jij ook leren omgaan met de oliën voor jezelf en of voor je gezin? Kijk dan hier.

marijke witbraad. hypnotherapie fryslan
Klik hier en maak een afspraak.

Uit deze workshops kun je kiezen.

  1. Basis: de tien meest gebruikte essentiële oliën.
  2. Essentiële olie voor kinderen.
  3. Recepten maken, vul je natuurlijke medicijnkastje.
  4. Overgang en hormonen.

Lees meer over deze workshops. 

Aromatherapie en hypnotherapie.

Gedachten en emoties worden door je hersenen omgezet in moleculen en zo komen ze (kort gezegd) in je lichaam. Gedachten worden dus onderdeel van je lichaam. Essentiële oliën kan het lichaam ook omzetten en opnemen. Ik heb de Emotiekit in de praktijk staan deze bevat de volgende oliën.

Motivate: de olie is zo samengesteld dat hij je helpt verder te gaan, als je er even door zit of als je negatieve gedachten hebt.
Cheer: deze samenstelling is opwekkend, een warme citrus geur die je blij maakt en je helpt positief te worden.
Passion: werkt opwekkend, als je even een duwtje nodig hebt. Ook verhoogt hij je libido en vooral maakt hij je weer enthousiast.
Forgive: een heel belangrijke olie in mijn praktijk. Vergeven is loslaten, is jezelf bevrijden en ontlasten. Vergeving voor jezelf is een ongelooflijke daad van liefde, die je jezelf mag gunnen.
Console: is de troostende olie. Deze geeft je het gevoel dat je er mag zijn met je verdriet, dat je niet alleen bent en dat je ondersteund wordt. Verdriet en moeilijke dingen mogen er zijn.
Peace, deze samenstelling werkt vooral voor de mensen die overprikkelt zijn. Die rust nodig hebben en het zichzelf toestaan zich af te sluiten van de drukte. Peace gaat natuurlijk ook over balans.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.