Allereerst even dit. Jij bepaalt of je in hypnose gaat of niet.
Alle hypnose is zelf hypnose. Ik kan je de weg wijzen, verder niet. Het is volledig aan jou.
Maar als je in hypnose wilt gaan en mijn instructies opvolgt, dan ga je ervaren dat het helemaal niet moeilijk is, sterker nog dan ga je het herkennen. Je bent vaker in hypnose dan je denkt.

Jij bepaalt of je in hypnose gaat, je houdt de controle.

Als je akkoord gaat, als je in hypnose wilt gaan, dan starten we het proces. Ik geef je instructies die helemaal niet moeilijk op te volgen zijn.
We beginnen met een lichamelijke ontspanning, het voordeel is dat je geest automatisch meedoet. Daarna verdiepen we de geestelijke ontspanning. Je gaat met de aandacht bij jezelf naar binnen, je sluit je af voor de prikkels om je heen.
Je volgt mijn instructies en ik breng je bij een heel fijne plek in jou, waar je de ontspanning van hypnose mag ervaren. Je bent dan minder kritisch en staat meer open voor suggestie. Je onbewuste brein is als het ware toegankelijk.
Het enige wat je hoeft te doen is mijn instructies opvolgen en dat is helemaal niet moeilijk. We beginnen met een lichamelijke ontspanning, daarna een geestelijke. Je verlegt je focus, van het hier en nu naar een mooie herinnering of een fijne plek. Je bent actief bezig om in hypnose te gaan.

Zo ga je in hypnose.

Alle hypnose is zelfhypnose, dus als jij wilt, dan ga je in hypnose. Sta jezelf dus toe in hypnose te gaan en dan ga je. Je hoeft alleen maar te doen wat ik zeg. Ik praat voortdurend tegen je en leid je naar de hypnose toe. Ondertussen hou ik je in de gaten en kijk goed hoever je al bent. Ik neem je mee naar een heel fijne ontspanning, een fijne plek in jezelf waar jij je optimaal kunt ontspannen.

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn.

Onze hersenen trillen op een bepaalde frequentie, die is meetbaar in Hertzen.

  • De Bètastaat is 14 – 30 Hz en soms nog hoger. Is heel veel activiteit.
  • De Alfastaat is 7 – 14 Hz. Een lichte vorm van ontspanning.
  • De Théta staat 4 – 7 Hz. Dan ben je diep in gedachten of een dagdroom, of je gaat helemaal op in een boek. Deze staat bereik je ’s nachts ook. Dit is de hypnose staat.
  • De Deltastaat 0.1 – 4 Hz. Dit is een staat waarbij je spieren als het ware verlamd zijn. Je hebt ’s nachts een fase waarin je de delta staat bereikt. Verdiep je de deltastaat dan kun je pijnprikkels negeren en zelfs opereren zonder anesthesie.

Hypnose is een heel fijne ontspanning, je gaat met je aandacht naar een fijne plek. Het is jouw plekje, draait er alleen om jou.
Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Je bent er volledig bij, je blijft bij bewustzijn.

Gelukkig wel, als je niet bij zou zijn, zou het betekenen dat je bewusteloos bent.  Dat moeten we niet hebben. Je blijft bij bewustzijn.

Na de sessie, mag je alles doen, je mag ook kiezen om nog even te genieten van de ontspanning van hypnose.

Voel je je heerlijk ontspannen, dit gevoel blijft nog ongeveer een uurtje bij je. Geniet ervan. Je kunt gewoon alles doen wat je wilt, ik geef je de tip rustig aan te doen en vooral te genieten van het gevoel. Laat het zolang mogelijk bij je blijven.
Als we tijdens een sessie de diepte ingaan, dan is het fijn om iemand mee te nemen. Zodat je het effect van de sessie kunt delen en blijven ervaren. Het kan nogal wat teweeg brengen, het kan zijn dat je even een tijdje uit balans bent. Dat kan uren of dagen zijn, dat is niet te voorspellen.

Hoe ervaren mensen resultaat van een sessie?

De een heeft direct door dat er iets verandert is, de ander ervaart dat gaande weg. De een heeft het gevoel dat het na de sessie heel makkelijk gaat, dat het gewoon anders is maar ook snel gewoon. De ander heeft het gevoel dat hij zelf ook nog even flink aan de slag moet. Het is niet vooraf te voorspellen hoe het met jouw gaat. Ik heb het gevoel dat het effect van de sessie ook per karakter anders ervaren wordt.
Als we de diepte ingaan en heel moeilijke dingen aanraken, dan kan het zijn dat je flink uit balans bent. Ik geef je de tip om dat vooral te laten gebeuren, werkt het niet tegen en ga niet tegen je gevoel in. Je hebt heerlijk ontspannen in de stoel gelegen, maar je hebt wel een ingrijpende therapeutische sessie meegemaakt.

marijke witbraad. hypnotherapie fryslan

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.