Alle zintuigen zijn gevoeliger afgesteld.

Een hoogsensitief kind heeft moeite om alle prikkels te verwerken. Ze kunnen in de war raken van de tegengestelde emoties die mensen uitzenden. Ze laten alles binnenkomen en kunnen er nog niet goed mee omgaan. Een Hsp’er hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt meer dan anderen. Ook kan het emoties van anderen waarnemen.

Hsp’ers hebben veel meer spiegel neuronen. Daardoor kun je andere mensen als het ware lezen, je weet wat ze voelen.

Ik ben zelf hoogsensitief  of HSP, mijn kinderen zijn het ook. Ik heb er mijn specialiteit van gemaakt in de tijd dat ik leerkracht en kindercoach was. Ik herken de HSP’er meestal direct aan hun lichte ogen. Ik heb een workshop voor ouders, verzorgers van HSP kind. Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Wat heb je nodig?

Je hebt inzicht nodig in hoe anders jouw brein werkt ten opzichte van anderen. Dan begrijp je jezelf en de ander beter. HSP’ers zijn ook beelddenkers. Als je denkt in beelden zie je de dingen voor je. En omdat je heel veel plaatjes ineens kunt zien, gaat de informatie verstrekking razendsnel. Denk aan leren lezen, het woordje BOOM. De HSP’er ziet de boom, het bos, spelen, diertjes enzovoort. Het kan best zijn dat hierdoor de koppeling met de letters totaal aan ze voorbij gaat.

Wat je ook nodig hebt is dat je dingen van anderen bij de ander mag laten. Je hoeft er niet meer rond te blijven lopen.

Wat ook kan is dat je wilt leren hoe je alles wat binnengekomen is van je af kunt laden.

Je kunt ook leren hoe je jezelf beschermt, zodat je niet alles zomaar binnen laat komen.

Een hoogsensitief kind leert anders.

Ik heb de opleiding “Ik leer anders” gedaan. Dat is een leermethode voor beelddenkers. Deze heeft mij heel veel inzichten gegeven in hoe een beelddenker denkt en leert. Wil je daar meer over weten, kom dan zonder je kind en dan kan ik je daar de tools van leren.

Deze kinderen voelen direct wat anderen van ze verwachten en passen zich hierop aan. Perfectionisme, angst om fouten te maken, de lat hoog leggen, komt vaak voor. Dat verstikt ze, het is een zelfopgelegde druk die ze mogen leren afleggen.

HSP in de klas.

Als je alle prikkels om je heen waarneemt, dan is het heel moeilijk om je te concentreren. Ook is er vaak sprake van dyslexie bij Hsp’ers. Het zijn onze beelddenkers, het brein van een beelddenker werkt razendsnel. Een Hsp’er snapt niet dat de losse stapjes die aangeboden worden leiden tot het grote geheel. Hij heeft het grote geheel nodig om te losse stapjes te begrijpen.

Ook kunnen Hsp’ers moeilijk automatiseren, bijvoorbeeld tafels leren lukt niet.

Een Hsp’er is zomaar afgeleid omdat de film in zijn hoofd sneller gaat dan gesproken woorden.

XXL gevoelig.

Eten, kleding, nieuwe dingen, een Hsp’er heeft al zoveel moeite de dagelijkse gang van zaken, nieuwe dingen leren maakt het extra moeilijk. Het is geen onwil, het leven is al niet zo makkelijk voor een Hsp’er.

Hypnotherapie werkt voor hoog gevoelige, angstige kinderen.

Hypnose werkt beter dan medicatie bij kinderen. Wat heb je nodig? Daar zetten we op in tijdens de sessie. Wat wil jij leren?

  • Leren wat je voelt. Is dat van jou of van die ander?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet alles binnen laat komen?
  • Hoe voorkom je dat je de pijn van iemand anders overneemt?
  • Hoe ga je om met tegengestelde emoties: juf haar mond lacht, maar haar ogen niet.
  • Hoe kan jij jezelf beschermen?
  • Hoe overleef je school?
  • Hoe val je makkelijker in slaap.

Begeleiding voor ouders van hoogsensitieve kinderen.

Ik kan ouders heel veel handvatten en tips geven. Als ouders beter begrijpen wat hun kind meemaakt dan kunnen ze er ook beter op anticiperen. Daarom geef ik veel informatie mee, daarnaast geef ik ook regelmatig Workshop voor ouders en opvoeders.

Hoog gevoeligheid bij pubers.

Bij pubertijd horen nieuwe dingen. Omgaan met verandering is sowieso niet makkelijk maar in de pubertijd mag je vooral uitvinden. Wie je wilt zijn, wat je wilt doen, wat je wilt worden. Ondertussen verandert je lichaam, anderen reageren erop. Je ontwikkeld nieuwe gevoelens voor anderen! Het is nogal wat. Ook wordt het tijdens de pubertijd belangrijk om je aan te sluiten bij anderen. Erbij horen dus. Het kan je behoorlijk uit balans brengen!

Wat als je té veel prikkels moet verwerken?

Als je teveel voor je kiezen krijgt, raken als het ware de filters verstopt. Hoofdpijn, buikpijn, PDS of migraine komt voor. Kinderen zijn niet ziek maar geven wel een signaal.

Wat voor een HSP-kind belangrijk is, is balans. Als het op school moeilijk gaat, zorg er dan voor dat het thuis zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Zoek een hobby waarin je kind kan genieten van HSP.

Klik hier en maak een afspraak.
alles wat aandacht krijgt groeit.

Voorbeelden van kinderen.

J.v.B 9 Jaar.

Ik stap elke morgen in mijn bubbel. Daar heb ik ook een klein leeuwtje in die me moed geeft op school. Ik heb er ook een eenhoorn in die me helpt en een vogeltje die me leert lieve woorden te zeggen als ik boos ben. Ik ben veel minder boos en niet meer zo moe.

M de B van 13.

Een hoog gevoelig meisje van 13, dat bijna dagelijks zware hoofdpijn had, is geholpen door haar aandacht te verleggen. Het lijntje met hoofd, hart en onderbuik goed aan te leggen, zodat informatie verwerkt wordt op verschillende niveaus. Ook heeft ze geleerd zich meer af te sluiten voor die enorme stroom aan prikkels, door de focus te richten. Alsof het een lichtbundel was. Daardoor kon ze zich beter concentreren.

J de V

Een jongen van 16 die zoveel moeite had met de indrukken op school dat hij niet meer naar school wilde. Hij ging wel, maar met zoveel stress dat hij soms thuis eerst overgaf. Dat gun je geen enkel kind. Zijn zelfvertrouwen heeft een grotere duidelijker stem gekregen en is een coach geworden. Hij luistert nu naar zijn zelfvertrouwen en voelt zich sterker.

Verhaal van een moeder.

Ik merkte dat ik mijn kind niet begreep. Ik snapte werkelijk niets van hem. Hij stond vaak aan de kant. Kon zomaar in huilen uitbarsten. Kon eigenlijk niet genieten van een feestje. Hij zag ook dingen.

Ik wilde hem niet afkappen, ik wilde hem begrijpen. Ik heb coaching gedaan bij Marijke en zo inzicht gekregen in mijn kind. Ik begrijp hem nu en kan hem ondersteunen. Ook kan ik hem nu beter voorbereiden op de dingen die komen zodat het voor hem wat makkelijker wordt. Ik ben van onbegrip naar verwondering gegaan en geniet van de kwaliteiten van mijn zoon. HSP zijn is zo bijzonder. De harde wereld heeft deze kinderen nodig om zacht te worden.

Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Mijn zoon en ik kunnen nu samen verder.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.