Hypnotherapie is een  uiterst effectieve therapievorm waarbij hypnose ingezet wordt als uitsluitend therapeutisch middel.
Het kan als opzichzelfstaande therapievorm ingezet worden, maar ook onderdeel uitmaken van een serie, naast de gedragstherapie en of EMDR.

Hypnotherapie kan op heel veel verschillende manieren toegepast worden van stoppen met roken tot regressie, van burn-out naar afvallen, van emotionele en psychische problemen er is echt heel veel mogelijk.

Ik maak gebruik van de volgende technieken; Regressieinnerchild, parts-therapie, kerntransformatie, visualisatie, narratieve therapie en visualisatietechnieken.

Verandering begint met een wens, wat wens jij jezelf toe?

Verandering begint met een wens. Je wilt iets transformeren en een transformatie is een blijvende verandering, denk aan een rups die een vlinder wordt. De transformatie is blijvend, een vlinder wordt immers nooit meer een rups. Je bent met die transformatie verander je meer dan alleen gedachten, je verandert eigenlijk alles.

Waarmee komen mensen in de praktijk?

  • Psychische of emotionele problemen.
  • Belemmerend gedrag of overtuigingen.
  • Zinsgevingsvragen, levensvragen.
  • Lichamelijke onbalans of ziekte.

Natuurlijk komen er ook veel kinderen! 

Gelukkig kun je aangeleerd gedrag ook weer afleren.

Hypnose als therapeutisch middel.

Laat dit even duidelijk gezegd zijn het is een therapeutisch middel, geen show! Hypnose is diepe ontspanning en het verleggen van focus. Dit is iets wat je van nature eigenlijk best vaak doet, zonder dat je je ervan bewust bent. Lees hier meer over hypnose.

Door middel van hypnose passeer je als het ware het kritische deel en kom je bij die grote informatiebron je onbewuste. Maar 5% van wat we doen en denken doen we bewust, 95% onbewust.

We kunnen bewust gedrag aanleren, als we het een aantal keer herhalen kunnen we het doen zonder na te denken. Gelukkig kunnen we het ook weer afleren.

marijke witbraad. hypnotherapie fryslan

Het is geen show!

De hypnose zoals ik die in mijn praktijk gebruik heeft als doel jou te helpen. Daarnaast ben ik een nuchtere Fries en heb geen zin in show

Directe hypnose.

Ik gebruik de directe hypnose van Dave Elman. Dit is een vorm van hypnose waarbij je de diepe hypnose inzet voor snel en effectief resultaat. Ik kan iemand met één sessie laten stoppen met roken. Maar ook voor anderen problemen zijn veelal niet meer dan 5 sessies nodig.

Je kunt hypnotherapie als zelfstandige therapie maar ook naast andere hulpverleningstrajecten inzetten. Ook kan je natuurlijk altijd in overleg met je huisarts besluiten wat goed voor je is. Sowieso is in veel gevallen het ook een goed idee ook met een arts contact te houden.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.