Ze had zware migraine aanvallen. Had er alles al aangedaan, ze vertelde uitgebreid wat ze gedaan had. Het meest opmerkelijke vond ik was botox in de spieren van haar voorhoofd en een ooglidcorrectie. Maar misschien niet eens zo gek als je denkt aan spierspanning die spanningshoofdpijn kan veroorzaken en daardoor migraine kan triggeren.

Ze wilde de hypnotherapie de kans geven omdat ze dacht dat ze het zelf veroorzaakte. Dit bewonder ik zeer bij mensen. Dat ze de oorzaak bij zichzelf zoeken en met zichzelf aan de gang gaan.

Ze vertelde dat ze over haar grenzen ging, eigenlijk dagelijks. Dat ze dit al heel lang deed. Dat dit in haar geboorte gezin werd geprezen als positieve eigenschap. Ze kwam uit een sportief gezin waarin presteren en winnen belangrijk was. Ze was gevoelig en drukte haar angsten en emoties weg. Dit had ze zichzelf aangeleerd omdat er thuis geen liefdevolle aandacht voor was.

Nu als volwassen vrouw leerde ze steeds beter opkomen voor jezelf, lief zijn voor jezelf, je grenzen bewaken omdat je die spanning niet meer wilt. En ze vertelde dat ze alles zo binnen liet komen en dat ze ermee bleef rondlopen. Beide eigenschappen van HSP.

We hebben samen gezocht naar een manier van ontladen die ze zelf in zou kunnen zetten. Een mooie manier van emotionele spanning loslaten is de EFT. De Emotional Freedom Techniek in combinatie met de essentiële lavendel olie, die cortisol afbreekt en rust geeft.

Daarna is ze in hypnose gegaan en in gesprek met het onbewuste heb ik de oplossing besproken. De spanning niet meer zo hoog op laten lopen. Lief zijn voor jezelf, luisteren naar je lichaam, en daarbij de geur van de lavendel gecombineerd met deze verandering. De geur zal een reminder zijn aan dit proces van verandering.

Ze ging heerlijk ontspannen en tevreden weg en is nog één keer terug gekomen om de puntjes op de i te zetten en de EFT nogmaals goed door te nemen. Ze vertelde dat ze nog wel een migraine aanval gehad had, maar dat die niet zo heftig was, minder lang duurde en ze herstelde sneller. Blij en opgelucht zei ze dat dit resultaat al zo geweldig was, maar dat ze nu voor de 100% herstel ging.

Groot gelijk!!