Medische hypnose kan een reguliere behandeling van een ziekte ondersteunen, het kan ook als zelfstandige therapie ingezet worden om lichaam en geest te ondersteunen. Daarnaast kan de gedragstherapie en of de EMDR ingezet worden.

Ons brein als medicijn.

Het boek; Uw brein als medicijn van Dr David Servan – Schreiber geeft heel mooi inzicht in hoe problemen ontstaan en hoe we ze kunnen oplossen.  Lichaam en geest zijn één. In de Westerse geneeswijze wordt de knie behandelt of het schouder. In holistiche geneeswijzen is geen onderscheid tussen lichaam en geest. Maar door het scheiden van lichaam en geest ontstaan verstoorde denkpatronen die de werkelijke heling in de weg staan. Het is heel belangrijk om alle signalen van het lichaam serieus te nemen en te leren luisteren naar je hart.

Het placebo effect.

Ik vind het placebo effect het meest interessante deel van medicijnstudies. Jij bent de placebo, het boek van Joe Dispenza staat bol van en magische voorbeelden. We zijn in staat met onze overtuigingen volledig te genezen van grote of kleine aandoeningen. Het is natuurlijk zonde om dat potentieel niet te gebruiken voor herstel.

Een gedachten geeft een fysieke reactie.

De invloed van het denken op het lichaam zie je terug in het lichaam. Negatieve gedachten sturen stress hormonen aan, liefdevolle gedachten het tegenovergestelde.
Onverwerkte emoties zetten zich vast in je lichaam en die voel je als pijn. Onrecht is slecht verteerbaar, maag darmklachten zijn dan verklaarbaar. Als jij je oververantwoordlijk voelt, draag je een zware last met je mee, nek en schouders protesteren. Als je een starre, rigide karakter hebt, zijn knieklachten niet zo heel gek. Ga zo maar door.
In onze taal kun je terugvinden wat het orgaan wil uitdrukken. Het ligt je zwaar op de maag, je gal ergens over willen spugen, zijn voorbeelden hiervan.
Je kunt vermijdingspatronen, controlestrategieën of vluchtgedrag ontwikkelen om pijn niet aan te gaan. Maar het komt vroeg of laat naar boven. Als je jezelf toestaat de emotie te voelen, dan kun je herstellen. Zorg voor jezelf zoals je ook voor anderen doet, is helemaal niet egoïstisch.

Ziek van stress.

Stress is dé ziekmaker van deze tijd. Heel veel mensen krijgen een burn-out of een depressie. Langdurige stress kan je flink ziek maken. We kunnen best even stress hebben, maar moeten na stress ontspannen om te herstellen. Ik kan je hierbij heel goed begeleiden met allemaal tips en handvatten. Met hypnose kun je ongelooflijk effectief ontspannen en herstellen van stress.

Ons lichaam is zo wijs.

Ons lichaam geeft signalen als iets niet goed gaat. Als je niet reageert worden de signalen steeds luider. Luister je dan nog niet dan wordt je ziek. Door middel van diverse technieken kan ik je begeleiden in het contact maken met dat wat aandacht vraagt. Niet bij voorbaat bang zijn voor wat je tegenkomt, je herkent het vast. Stel je voor dat je liefdevol en empatisch contact maakt met de intensie om te herstellen.

Medische hypnose werk o.a. bij

SOLK onverklaarbare aandoeningen.

Ik denk dat “aandoeningen”verklaarbaar zijn. Elke pijn of ongemak is een signaal van het lichaam, maar kan ook aangeleerd gedrag zijn. Je kunt door je aandacht te focussen en te luisteren erachter komen wat je lichaam je te melden heeft. Dit is een mooie ontdekkingsreis naar binnen. Lees hier meer. 

Het lichaam aanzetten tot herstel.

Onderzoek wijst uit dat door hypnose de bloeddruk lager wordt, dat er meer balans komt tussen stress en relax, dat het immuunsysteem beïnvloed kan worden en ook bloedlichaampjes.

Bruce Lipton schrijft in zijn boek: de biologie van de overtuiging dat wij in staat zijn ons DNA te veranderen door onze overtuigingen. Overtuigingen zijn hartstochtelijke waarheden.
Joe Dispenza heeft een vuistdik boek geschreven over het Placebo-effect. Jij bent de placebo. De oneindige kracht van ons brein en ons lichaam.

Klik hier en maak een afspraak.

Gedachten kracht.

Energetische beinvloeding van het lichaam door het brein is wetenschappelijk aangetoond. Het brein is in staat de chemie te veranderen, zelfs het DNA te veranderen. Als je dat weet dan weet je ook dat je meer aan je eigen knoppen staat dan je denkt. Jij bent in staat je gedachten te bepalen, te veranderen. Als je daarbij hulp nodig hebt, maak een afspraak en gun jezelf een positieve herstellende mindset.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.