Heb jij migraine dan heb je onbewuste patronen aangemaakt die dat veroorzaken. Het kan zijn dat;

  • Je de spanning te hoog op laat lopen.
  • Dat je geen andere weg voor spanning weet dan hoofdpijn te ontwikkelen en jezelf even uitschakelen.
  • Of je voelt je hoofd vollopen, maar kunt het tij niet keren.

Migraine is een uiting van te hoogopgelopen spanning in het hoofd. De aderen in je hoofd vernauwen en verwijden zich. Hierdoor ontstaat de pijn, het is een verkrampende pijn.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Migraine of spanningshoofdpijn.

Stress, onderdrukken van emoties, allergie, nicotine of alcohol, coffeïne, menstruatie, gevoeligheid door lichtprikkels zijn triggers. Iedereen gaat anders om met die triggers. Mensen met migraine of spanningshoofdpijn zijn vaak hoog gevoelig, perfectionistische personen. Hoewel het niet aantoonbaar erfelijk is, komt het in families voor. Het kan onbewust aangeleerd gedrag zijn. Als dat zo is, dan is het fijn dat je weet dat je het ook weer af kunt leren.

Verander je patronen, door middel van hypnotherapie.

We onderzoeken welke patronen je tegenwerken;

  1. Is het perfectionisme?
  2. Of onzekerheid, laag zelfbeeld of faalangst?
  3. Is het dat je geen andere manier weet om je te uiten?
  4. Of zijn er psychosomatische oorzaken?

Met hypnotherapie kunnen we ervoor zorgen dat de druk eerder waargenomen wordt. Dat er anders omgegaan wordt met druk in het hoofd. Je krijgt oefeningen om te ontspannen, zelfhypnose helpt heel goed en je kunt een MP3-bestand op maat laten maken waardoor je thuis, als je dat nodig hebt, de rust van hypnose kunt ervaren. Ook kunnen we werken aan je zelfbeeld, zodat je kunt blijven staan in plaats van jezelf uitschakelen. We kunnen samen een manier van uiten vinden die voor jou werkt. We kunnen onderzoeken of er andere dingen spelen. Er zijn vele mogelijkheden en omdat ik holistisch kijk naar mensen zullen de facetten allemaal aan het licht komen.

Ervaringen van anderen.

Ik voel me rustiger in mijn hoofd, alsof migraine weggehaald is. Ik ben er ook niet meer bang voor, voel geen verzet meer en geen angst het te krijgen. M.K.

Ik heb vooral veel aan de meditatie. Zodra ik het voel opkomen, zoek ik een plek waar ik kan ontspannen, luister naar de MP3 en voel de spanning wegstromen. Ook merk ik dat ontspanning steeds sneller komt. Ik leer het steeds beter. S.v. M.

Ik voel me minder onder druk staan. Ik stel minder hoge eisen aan mezelf, fouten maken mag, ik krijg daardoor meer de ruimte van mezelf om te onderzoeken. Ik merk dat ik minder streng ben voor mezelf, migraine komt veel minder vaak voor. Ik ga voor een leven zonder migraine. J.v.D

Klik hier en maak een afspraak.
medische hypnose

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.