De meest bekende overgangsklachten zijn; opvliegers, opgejaagd gevoel, nachtelijk zweten, onrust, vocht vasthouden, stemmingswisselingen,aankomen, stress, zijn veel gehoorde negatieve klachten van vrouwen die in de overgang zitten. Maar als je weet dat er landen zijn waar vrouwen niet noemenswaardig last ervaren van de overgang dan zet je dat toch aan het denken.

Veel vrouwen hebben last van fysieke en geestelijke vermoeidheid.

Omdat het een hectische periode is en omdat alles wat erbij komt, waar je normaal je hand niet voor omdraaide ineens onoverkomelijk lijkt. Je normale dingen doen vraagt tijdens de overgang meer van je. Dit kan zich manifesteren is hartkloppingen, emotionele uitbarstingen, onrust gevoelens, of onbalans. Je slaapt minder goed doordat je hormonaal uit balans bent, daardoor wil je overdag slapen, ben je sneller moe, overprikkelt of prikkelbaar. Je het last van stemmingswisselingen, niet alleen voor jou, maar ook voor geliefden om je heen lastig. Veel vrouwen hebben last van geheugenverlies en concentratie moeilijkheden. Dit kan komen door hormonale veranderingen, maar ook door emotionele.

Opruimen en loslaten.

Heb jij altijd voor anderen gezorgd? Ben jij iemand die alle ballen in de lucht wil houden? Ben je iemand die geneigd is over haar grenzen te gaan? Ervaar je veel stress door de veranderingen in je leven? Kijk eens naar je rollen, naar je gewoontes je gedragspatronen. Wat doe je? Wat wil je houden en wat wil je loslaten?Omdat tijdens de overgang alles in beweging is mag je deze tijd aangrijpen om op te ruimen en los te laten. Daar kan ik je bij begeleiden.

Wat is een opvlieger?

Een opvlieger komt voor bij hormonale verandering. Je lichaam reageert met opwarming, je gaat zweten en daardoor koel je weer af. Het komt in gradaties voor en in meer of mindere mate.  Dat is het fysieke proces. Spiritueel wijst een opvlieger je erop dat je over je grenzen gaat. Ga je voortdurend over je grenzen heen, dan is het logisch dat je veel opvliegers ervaart. Dan mag je leren grenzen stellen.

De overgang geeft je de kans om met jezelf aan de gang te gaan.

Verborgen trauma’s waar je jarenlang mee rond bent blijven lopen kunnen aan het oppervlak komen tijdens de overgang. Dan is er werk aan de winkel. Blijf je ze negeren en wegduwen, dan kan het zich gaan manifesteren als ziekte. Wil je eraan gaan werken? Maak een afspraak. 

Het afronden van een periode is ook de tijd van opruimen en loslaten.

Heel veel vrouwen vinden het zorgen voor anderen zo fijn. Ze hebben zichzelf op de laatste plek gezet. Ze vinden het lastig om met zichzelf aan de gang te gaan, de overgang wordt dan als confronterend ervaren. Ook hiermee mag je aan de slag gaan.

Gun het jezelf , jij mag leren van de overgang.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Hypnotherapie kan je in balans brengen.

Als je merkt dat je iets dwars zit, als je merkt dat  op onbewust niveau er iets speelt, dan is hypnotherapie een prachtige vorm om de oorzaak te vinden en aandacht te geven. Heb jij moeite met deze fase en gun jij jezelf een vloeiende overgang? Maak dan een afspraak.

Hypnotherapie werkt uitstekend bij overgangsklachten.

Is iets uit balans? Zie het als een kans! De overgang heeft ook zoveel voordelen! Wil jij dat ook zo ervaren? Gun jezelf de kracht van hypnose!

Opvliegers.
Hypnose kan opvliegers met 74 procent verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van het National Center for Complementary and Alternative Medicine. Bron: gezondheidsnet.

Hypnose kan door middel van visualisatie oefeningen de opvliegers qua frequentie en qua intensiteit verminderen. Een algemeen beeld van opvliegers is namelijk vlucht gedrag, warmte en hitte. In hypnose kan dat beeld veranderen naar ontspanning, veiligheid, en mentale koelte. Hypnose helpt door het negatieve beeld van een opvlieger te veranderen, naar het beeld dat elke opvlieger jouw diepe kern versterkt en je lichaam door deze fase helpt, zonder negatieve gevolgen en bijwerkingen. In hypnose kan jouw toekomstbeeld worden bijgesteld van negatief naar positief. Deze fase biedt ook vele kansen.

Klik hier en maak een afspraak.
stromend door de overgang.

Hypnotherapie helpt:

  • Je weer te vertrouwen op jezelf, zodat je weet dat jij deze fase goed kunt doorstaan.
  • Helpt je de woede die je in je hebt voor je te laten werken als een zuiverend vuur.
  • Helpt je de kracht van je passie te ontdekken.
  • Helpt je je eigen creativiteit te ontdekken.
  • Helpt je die nieuwe fase in te gaan.
  • Helpt je het positieve van deze fase te omarmen.
  • Ook bij lichamelijke klachten als opvliegers en nachtelijk transpireren of stemmingswisselingen.
  • Je beter om te gaan met deze nieuwe fase, laat het maar over je heen komen, vertrouw op de natuurlijke processen

Lees tip: Het geheime genot van de overgang. Van Christiane Northrup.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.