Ons brein is gemaakt om te leren. Zeker een kinderbrein, een kind leert makkelijk en snel.
Stel je een kinderbrein voor als een nieuw huis. Fris, open, toegankelijk en leeg. Alles wat een kind leert krijgt een plekje. Er is een kamer voor het gezin, de buurt, vriendjes, school, positieve en negatieve dingen. Een kind is afhankelijk van ouders en zal vooral zijn best doen om zo goed mogelijk gedrag te laten zien, dat maakt de kans op overleven groter. Als een kind iets meemaakt wat heel moeilijk is dan heeft een kind het idee dat hij iets fout gedaan heeft, het bouwt een muurtje om achter te kunnen schuilen. Een kind leert volwassenen kennen vanuit onvoorwaardelijk vertrouwen. Als een kind erachter komt dat de volwassene niet te vertrouwen is sluit hij een deurtje. Het is een overlevingsstrategie. Stel dat het een deurtje in je hart is, dan kun je in latere relaties hier veel last van hebben. In ons allemaal zitten innerlijke kinderen, met open en gesloten deurtjes. Prikkels die we opvangen via onze zintuigen kunnen herinneringen triggeren en je kindsdeel weer laten wegduiken achter dat muurtje. Dit is aangeleerd gedrag, het heeft voor je gewerkt. Als jij eraan toe bent is het ook weer af te leren.

Innerlijke kinderen.

Zo hebben wij allemaal innerlijke kinderen die om te overleven, verborgen achter gesloten deuren zitten. Bang, verdrietig, onmachtig, verward en verdrietig. Door hypnose kan je deuren openen en je innerlijke kinderen troosten en nieuwe dingen leren. Zodat je in het hier en nu de problemen van toen niet meer hoeft te ervaren.

De kern van een probleem.

Er zijn verschillende manieren om bij de kern van een probleem te komen. Innerlijk kind, regressie, deeltjes therapie, kern transformatie of herprogrammering zijn therapievormen die je daarvoor in kunt zetten. Ik heb verschillende therapeutische middelen tot mijn beschikking en zoek die die bij jouw past. Soms blokkeert het onbewuste de informatie, dan is het er nog niet aan toe. Dan heb je dat te accepteren. Je onbewuste is je vriend die heeft het beste met je voor.

Je kunt de ander niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen.

Jij bent de baas over je gedachten en handelen. Jij bepaalt met je gedachten, emoties en overtuigingen je hele leven. Als je merkt dat de ander invloed op je heeft, dan sta jij dat toe. Door te werken aan jezelf kun jij je leven veranderen, door hier bewust voor te kiezen, verander je niet alleen nu je leven, ook je onbewuste.

Oplossingsgerichte hypnotherapie.

Het probleem wordt besproken om de oplossing te vinden. Ik luister naar jouw woorden en jouw emoties en gebruik die voor een krachtige suggestie die geaccepteerd wordt door het onbewuste. Zodat je door kunt ontwikkelen zoals jij dat zo graag wilt.

Suggesties beïnvloeden ons elke dag.

Marketing, politiek, kerken, scholing, verkopers, allemaal maken ze gebruik van suggesties. Ook in relaties zie je dat mensen suggesties gebruiken om elkaar te beïnvloeden. Heel vaak is dat positief, maar heel vaak ook om er beter van te worden. Om te verkopen.
Die verzekeringsverkoper verkoopt het best als hij je wijst op wat er allemaal fout kan gaan, in plaats van andersom. Winkels verkopen je een goed gevoel door de inrichting van de winkel en beïnvloeding van je zintuigen, geuren, geluiden, logo’s, proeven enz.
Ben jij emotioneel in balans en sterk en gelukkig dan ben je minder beïnvloedbaar.

Hypnose is de sleutel tot je onbewuste.

Hypnose geeft ons toegang tot het onbewuste. Wat we aangeleerd hebben kunnen we afleren of veranderen. Voor elk probleem is een oplossing. We hebben alles in huis voor een gelukkig leven. Natuurlijk is je fijn voelen, gezondheid, gewoon je dingen kunnen doen, genieten van de natuur, leuke contacten iets wat iedereen wil. En omdat je het kunt denken, kun je het ook doen.

Walt Disney zei: if you can dream it, you can do it.

Klik hier en maak een afspraak.
leef vanuit je hart. hypnotherapie fryslan

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.