Heb jij van je moeder meegekregen dat menstruatie naar, vervelend en pijnlijk is?
Gebruikte ze er woorden voor als; een rode vloek, of had ze andere vijandige benamingen? Menstruatie draagt het idee mee dat het vies, pijnlijk en naar is. De tampon reclames dragen hiertoe bij. Menstruatie onzichtbaar maken, gewoon doorgaan. Ook met onzichtbaar maandverband moeten we alles kunnen doen wat we anders ook doen. Je ziet ze het voordoen in de reclames.

Wat verwacht je van je menstruatie?

De traditie van menstruatie dragen we mee in onze cultuur. De verwachtingen van de groep komen vaak uit. Heel collegiaal nemen we gewoontes en tradities over. Heeft jouw moeder ook last van haar menstruatie gehad? Dan gaf ze je onbewust het goede voorbeeld.

Zo’n 60% van de vrouwen heeft last van menstruatiepijn, een deel daarvan kan 1 tot 3 dagen niet goed functioneren vanwege pijnklachten. Vrouwen vertellen hun baas niet over menstruatie pijn. Ze vallen gewoon flauw op de werkvloer maar vragen hier geen aandacht voor.

Wat is er aan de hand? Het lijkt op een conflict tussen vrouwen en het vrouw zijn! Een vrouw heeft geleerd aan de verwachtingen van de groep te voldoen en haar vrouw zijn erbuiten te laten. PMS is een gevolg van het emotioneel afstand nemen van je vrouw zijn.

Studies tonen aan dat een vrouw met menstruatieklachten een hoge concentratie prostaglandine F2 alfa in hun menstruatiebloed heeft, dat dit hormoon als het in de bloedbaan komt verkramping van de baarmoeder tot gevolg heeft als de baarmoeder het baarmoederslijmvlies afbreekt.
Bron: vrouwen lichaam, vrouwen wijsheid. Christiane Northrup.

Hypnotherapie en menstruatieklachten.

Het doorbreken van oude patronen, herken jij jezelf in wat ik hierboven zeg? Dan kun je die oude patronen doorbreken en een nieuwe manier van omgaan met je vrouw zijn ontwikkelen.

De behandeling is gericht op rust in het hele systeem. Veel vrouwen eten anders als ze ongesteld worden, meer suikers en koolhydraten. Dit geeft het lichaam extra stress, dus leer luisteren naar je lichaam en voel wat dat anders eten met je doet? Stel jezelf dan de vraag heb ik dat nodig? Je leer zelfhypnose om te kiezen voor voedsel dat je ondersteund.

Neem de zorg voor jezelf op, zoals je ook voor andere kunt zorgen. Wees lief voor jezelf. Maak je eigen menstruatie ritueel, bedenk hoe jij je dochter zou willen leren hoe ze om mag gaan met haar vrouw zijn en geef het goede voorbeeld.

Omdenken, is heel belangrijk. Blijf je voldoen aan dat oude beeld van vrouw zijn of maak je je eigen liefdevolle beeld?  Zoek de woorden die daarbij passen en laat ook andere weten wat er bij jouw speelt.

PMS voorspellen klachten.

Vrouwen met PMS hebben elke maand een aantal dagen veel last. Ze houden er bij voorbaat al rekening mee en bereiden zich voor op de klachten. Hierin zit een deel voorprogrammering. De wet van de aantrekkingskracht negatief inzetten. Dat mag je omdraaien en beleven wat er dan nog overblijft van je PMS.

Hormonale verschillen tussen man en vrouw.

Omgaan met je vrouw zijn is liefdevolle aandacht geven. Wij zijn vrouwen en wij zijn anders dan mannen. Het verschil zit erin dat wij die cyclus hebben, die enorme hormonale schommelingen. Bij de man draait rond de pubertijd de testosteron kraan open en aan het eind van zijn leven, wordt die langzaamaan dicht gedraaid. Dat zijn de mannelijke hormonale schommelingen. Bij ons piekt en daalt het maandelijks.

Volg de maan.

Eigenlijk zou je moeten ovuleren bij volle maan, en ongesteld worden bij donkere maan. Dat heeft de natuur mooi geregeld, vrouwen slapen over het algemeen bij volle maan niet zo lekker. Je hebt meer zin in seks, dus is het wakker liggen iets waar je van mag genieten.

De afnemende maan de dagen voordat je ongesteld wordt kruipen we liever met een kop warme thee en een dekentje in een hoekje van de bank. Het is dan donker buiten, je kunt aan dat gevoel toegeven en een paar nachten goed slapen.

De natuur heeft het zo goed geregeld, nu nog ervan leren genieten! Marijke.

Doterra heeft ook mooie etherische oliën die je cyclus natuurlijk kunnen ondersteunen, de Clary Sage en Clary Calm.

Klik hier en maak een afspraak.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.