Pubers vertonen nogal wisselend gedrag, ze wisselen van stemming, ze pieken en dalen en dat verwachten we ook van pubers. Onzekerheid, ontevredenheid, onverschilligheid, rebels en destructief gedrag hoort er ook allemaal bij. Maar als die dip of dat down-moment langer aanhoudt, dan is het niet goed.

Oorzaken van puberdepressie.

Heel vaak is er meer aan de hand. Wij zijn nogal geneigd om te denken aan emotioneel moeilijke dingen als pesten, scheiding ouders, overlijden van dierbare. Maar succes en een leven vol leuke dingen is ook zwaar vermoeiend en kan je ook totaal uit balans brengen. Wat voor ons een peuleschil is kan voor een puber een heftige indruk zijn.

Symptomen van puberdepressie.

Bij elk kind uit het zich anders. Maar depressie gaat altijd samen met negatieve gevoelens en angst. Het uit zich in slaap- eet- leerproblemen. Angstig, opgejaagd, stress gevoel. Of leeg, emotieloos en lusteloos gevoel. Hoofdpijn, buikpijn, rug en schouder klachten. Hyperventilatie en hoge bloeddruk komt ook voor.

Je voelt je vreemd, anders of niet normaal gedrag en gevoel,  lichamelijke klachten als hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, eetproblemen, lusteloosheid, moeheid, schuldgevoel, negatief zelfbeeld of zelfs de gedachte tot zelfmoord komt voor. Er treedt een grote verandering op, die niet positief is, waar je moeilijk je vinger op kunt leggen, maar je weet dat het niet klopt. Stel je ouders op de hoogte en vraag hulp, zelfs als je niet kunt uitleggen wat er speelt!!

Zoek hulp voor je kind! Kom op voor je kind.

Als jij als ouder voelt dat het niet goed is, kom in actie. Zoek hulp. Je kind kan het nu even niet. Zorg ervoor dat die mindset weer op GO komt te staan. Dat er ook weer rust komt en ruimte voor leuke dingen. Zorg ervoor dat je kind leert dat het in een dal kan raken maar er ook weer uit kan komen. Dat er na deze periode verandering mag komen. Dat je hieruit komt sterker dan ooit, met 100% winste in de pocket omdat je zoveel sterker bent geworden.

Laat je kind merken dat je er bent, onvoorwaardelijk.

Klik hier en maak een afspraak.
hypnotherapie voor puber depressie

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.