Hypnotherapie is uitermate geschikt voor kinderen!!!

Hier weer een pareltje!

We maken heel bijzondere dingen mee. Zoals dat meisje, ongemotiveerd, ongeïnteresseerd, futloos en ga zo maar door. Tussen de regels door vertelde ze ineens dat ze een verkeerde profielkeuze gemaakt had en daarom nu wel moest kiezen voor een bepaalde richting. Niet de richting waar ze blij van kon worden, maar wat dan wel? Ze had geen enkel idee.

Keuze stress.

Toen ze in hypnose was heb ik haar een toekomstbeeld gevisualiseerd. Ze haalt haar havo diploma en na een heerlijke lange vakantie gaat ze naar een nieuwe school. Met een rugzak vol boeken stapt ze die school binnen. In haar klas vindt ze allemaal gelijkgestemde jonge mensen. Ze voelt zich er thuis en ze sluit zich aan bij de groep. Ze hoort ze praten over de opleiding en ze luistert goed. Dan vraag ik haar een boek een boek uit haar tas te pakken. Het is een boek over het menselijk lichaam, ze heeft ook een boek over sporten en ze heeft sportkleding mee, vertelt ze. Ik vraag haar of ze al een idee heeft welke opleiding dit is, maar dat weet ze nog niet. Ik vraag haar goed op te letten als het gaat over de beroepen die ze hierna willen gaan doen. Ik vertel haar dat als het gaat over het beroep dat bij haar past, ze zal voelen dat haar hart reageert.
Ineens zegt ze fysiotherapie! Ze lacht erbij.

Het gaat om je passie ontdekken. 

Door dit inzicht verandert ze totaal. Alles valt op z’n plek. Ze voelde haar hart overslaan zei ze. Zo fijn, ze heeft haar passie ontdekt.
Ze maakt direct plannen! Er stapt een ander kind naar buiten, ze ziet er anders uit!
Zo kan hypnotherapie kinderen helpen, wat heb ik toch een prachtig beroep. 

Terug kijkend heeft dit kind zelf de stappen gezet die ik haar suggereerde. Ik heb haar alleen gewezen op de mogelijke stappen die ze zou kunnen zetten, ze zette ze zelf. Ze liet zich totaal leiden door haar gevoel. Ze heeft zelf haar kritische brein aan de kant gezet en haar hart laten spreken. Ik begeleide haar alleen maar. Ik kon hierbij natuurlijk putten uit mijn eigen ervaring als moeder.

Een puber heeft zoveel te doen en het heeft zoveel consequenties dat het ook niet zo raar is dat ze vastlopen, ongemotiveerd raken en geen fut meer kunnen opbrengen voor de dingen die moeten. Zeker de hoogsensitieve kinderen kunnen hierdoor een depressie krijgen. Denk dus aan hypnotherapie bij puberproblemen.

Klik hier en maak een afspraak.