SOLK staat voor onverklaarbare aandoeningen.
Persoonlijk denk ik dat de meeste aandoeningen verklaarbaar zijn. Lichaam en geest zijn één. Ook SOLK pijn verteld je iets.
Ons brein, wat alle processen aanstuurt kan een vreemde rol spelen bij pijn. Het kan je blijven herinneren aan pijn, terwijl het lichaam hersteld is. Het kan bij langdurige pijn, ontregeld raken en pijnsignalen blijven doorgeven. Het kan bij stimulatie van herinneringen, pijn signalen oproepen. Het brein interpreteert dingen niet goed, maar bedoelt het wel goed.

Trauma.

Trauma is een heftige ervaring waarbij je je hulpeloos en machteloos voelt. Als je iets traumatisch meemaakt reageert je brein direct, het komt NU in de vecht of vlucht modus. Herinneringen aan traumatische gebeurtenissen kunnen die reactie ook oproepen. Informatie die je met je zintuigen waarneemt kan dit systeem ook triggeren.

Als je niet direct je patronen doorbreekt kan je heel veel last krijgen van een trauma. Met de hypnotherapie kan je het brein minder gevoelig maken voor triggers. Maar je kunt ook kiezen voor gedragstherapie om je trauma te omarmen en liefdevol en begripvol mee om te gaan.

Herhalende overlevingspatronen of ziekte momenten kunnen vaste patronen worden.

Een cliënt zei tegen mij; Ik lig elke kerst in het ziekenhuis. Hoe bizar ook, dit is een patroon geworden, een ziekmakend patroon. Ook kan je karakter meespelen, meer vrouwen krijgen een SOLK.  Als geven en nemen uit balans is, als de lat heel hoog ligt, als je geen fouten mag maken, als je jezelf overbelast, als je geen hulp kunt vragen, faalangst, zijn persoonlijkheidskenmerken die ziek kunnen maken.

Een gevoel van veiligheid kan je helpen.

De hypnotherapie of gedragstherapie is erop gericht om je te laten voelen dat je een diep niveau van veiligheid kan ervaren en je ermee verbinden.

Daarnaast kan je ontspanningsoefeningen leren, ademhalingstechnieken, visualisaties en meditaties om je te helpen ontspannen. Hoe sneller je de patronen doorbreekt hoe beter, daar kan hypnotherapie en gedragstherapie je mooi bij helpen.

Klik hier en maak een afspraak.
medische hypnose