Een groot of klein trauma voel je ergens in je lichaam en kan effect hebben op je gezondheid.hypnotherapie voor controle freaks
Bij intense schrik, gebeurt er heel veel in je lichaam. Alle overlevingsstrategieën kunnen geactiveerd worden. Je kunt het ervaren als intense pijn, als het je diep raakt voel je dat als pijn in je hart.

Als je de herinnering van die schrik blijft herhalen wordt pijn, lijden. Lijden kan leiden tot chronische klachten als, verkramping, stijfheid, hoofdpijn of buikpijn, slecht slapen, vermoeidheid, maag en of darmklachten. Een arts kan geen directe oorzaak vinden, omdat die in het emotionele gebied ligt.

Wij zijn vluchters.

Als er iets ergs gebeurt, bijvoorbeeld iemand verteld je iets heel naars. Is het een heel normale reactie dat je weg wilt vluchten. Dat is een primitieve reactie van ons brein. Je moet overleven.

Als je daarna in een soortgelijke situatie komt, roept je brein weer: WEGWEZEN!!

Mentaal vluchten of het echt op een lopen zetten kan een eerste reactie zijn en als je die de volgende keer herhaalt ontwikkel je gedrag rondom trauma dat niet heel effectief is als het aankomt op verwerken, maar wel om te overleven.

Een pil helpt de signalen van je lichaam te onderdrukken.

Maar leert je niet luisteren naar wat er werkelijk aan de hand is. En soms kunnen mensen niet meer luisteren omdat het brein steeds schreeuwt: Wegwezen!!
Wat er werkelijk aan de hand is kan intense zielepijn zijn, dat is een trauma met hoofdletter T.

De andere trauma’s kunnen, verlies van werk, echtscheiding, onvervulde wensen, ziekte, depressie, angst, stress enz. Dit zijn de wat mildere trauma’s.

Door hypnotherapie leren luisteren naar je lichaam.

Sta maar eens even stil, laat je brein maar roepen, hij bedoelt het goed. Doorbreek de patronen door alleen stil te blijven staan. Die heftige reactie duurt hooguit twee minuten. Laat het maar gebeuren, je kent de pijn, je weet hoe het voelt.

Door zicht te krijgen op je gedrag, je overlevingsmechanismen en jouw manieren om jezelf te beschermen kun je patronen doorbreken, emoties verwerken en ruimte maken in je leven voor waardevolle dingen.

Hypnotherapie, gedragstherapie en EMDR zijn de meest effectieve therapievormen die er zijn, en laat ik die nou eens allemaal in huis hebben! Gun jezelf een leven in balans.