Er zijn al heel mooie stappen gezet in gelijkwaardigheid van man en vrouw. Maar we zijn er nog niet. Heel veel vrouwen ervaren een leegte in zich. Ze zijn niet goed verbonden met het vrouwelijke en mannelijke deel van zichzelf. Ook mannen worstelen hiermee.

Vrouwen hebben in hun vrouwelijke lijn generatieslang ongelijkheid meegemaakt, dit is een wond die we dragen. Het is een inprenting in ons systeem, die we ons bewust mogen worden om er iets aan te kunnen doen. De kloof tussen mannen en vrouwen is nog groot.

De vrouwelijke cyclus.

Een groot verschil tussen man en vrouw is de cyclus, onze hormonen pieken en dalen elke maand. Hier is nauwelijks aandacht voor, sterker nog het is normaal om met chemische middelen je cyclus te onderdrukken. Denk ook eens aan reclames van tampons, of dun maandverband. Je ziet een vrouw bij een klimwand opgaan. Ze willen je laten zien dat je onzichtbaar ongesteld kunt zijn en gewoon je ding kunt doen. Bespottelijk natuurlijk, als je ongesteld bent heb je nergens zin in, dan hoor je in een hoekje van de bank te zitten met een kopje thee. Door onze cyclus te negeren, onderdrukken of weg te stoppen negeren we een groot deel van ons vrouw zijn, en dat geeft klachten als PMS en emotionele onbalans.

Wij zijn anders dan mannen en dat is goed!

Daar mag meer begrip voor komen. Zwangere vrouwen worden geacht gewoon hun werk te doen, zelfs tot ver in de zwangerschap. Het is onmogelijk! Een vrouwenlichaam maakt elke dag miljoenen extra cellen aan! Waar halen ze de energie vandaan denk je?  Alles is perfect geregeld, tegenover een hormonale dip staat een hoogtepunt!

Vrouwen mogen weer opkomen voor zichzelf zonder het gevoel te krijgen zwak te zijn. Ze mogen grenzen stellen en hun vrouwelijkheid koesteren. ze mogen erkennen dat er verschillen zijn en wonden helen. Ze mogen kinderen opvoeden die balans ervaren tussen hun mannelijke en vrouwelijke kanten.

Wees je eigen vriendin!

Het wordt tijd dat we onze vrouwelijkheid en onze cyclus accepteren en omarmen. Dan heb je er veel minder last van. Onderdruk je je cyclus onderdruk je je vrouwelijkheid. Heel veel jonge meiden hebben last van hun cyclus, er is werk aan de winkel!

Onderdrukken wordt iets waar je goed in wordt.

Hormonen hebben alles te maken met emoties. Elke maand is een mini overgang. We maken zoveel overgangen mee, de eerste is geboren worden, pubertijd, moederschap, dé overgang en ga zo maar door. Wil jij jezelf niet langer onderdrukken, maak een afspraak.

PMS.

Komt in heel veel landen niet voor. Het is een overprikkeling van het systeem rondom menstruatie. Onbewust verzet tegen de cyclus is vaak de oorzaak, verzet levert pijn op. Heel vaak kan je met hypnotherapie al heel veel bereiken als vrouwen hun cyclus begrijpen en accepteren, of liever nog omarmen er er naar gaan leven.

Onregelmatige cyclus.

Doordat we de maan niet meer volgen, ook doordat er heel veel kunstlicht is, hebben we de connectie met de natuurlijke maancyclus verbroken. Door jarenlang pilgebruik is de hormoonbalans verstoord. Ook kan door onbewust emotionele overtuigingen, door ongewenste intimiteiten, door vernedering en schaamte de cyclus in de war geraakt zijn. Met behulp van hypnotherapie kunnen we die emotionele lading die de cyclus belemmert verwijderen en herstel bevorderen.

Ik ben groot fan van Christiane Northrup ik heb een online cursus bij haar gedaan. Vrouwen lichaam, vrouwen wijsheid.
Ik ben overgangstherapeut.

Overgangsklachten.

Ook dit is iets wat bijvoorbeeld in China nauwelijks voorkomt.
Overgangsklachten hebben heel veel te maken met emoties. Ben je klaar voor de nieuwe fase of heb je nog iets te doen? Heb jij onbewust het idee dat na de overgang je niet meer aantrekkelijk bent, niet meer meetelt of zelfs niet meer nodig bent? Het bevordert de overgang niet, sterker nog je bent het onbewust aan het tegenwerken. Gelukkig is er een mogelijkheid om met behulp van hypnotherapie hiermee aan het werk te gaan.

Ongewild kinderloos;

Op onbewust niveau kan iets een conceptie tegenwerken, twijfel aan je partner of aan jezelf, iets wat vroeger gebeurt is en nog impact heeft, zelfs iets wat je niet meer weet kan tegenwerken. Een kinderwens zit heel diep, het heeft te maken met de rest van je leven, moeder worden, oma enz. Een onvervulde kinderwens kan je daarom ook heel diep raken. Het kan je zo uit balans maken dat je onbewust je hormonen negatief aan het beïnvloeden bent. We kunnen samen onderzoeken of je onvervulde kinderwens je iets te zeggen heeft. Of dat er iets onbewust speelt wat nog aangeraakt mag worden. Het kan zijn dat er op onbewust niveau aandacht nodig heeft om de weg vrij te maken. Gelukkig stelt hypnotherapie je in staat contact te maken met de pure oorspronkelijke informatie die wellicht een oplossing in zich heeft. Het zou heel goed kunnen dat we een blokkade of negatieve overtuiging tegenkomen en die kunnen opruimen, met hypnotherapie kun je toegang krijgen tot zoveel meer informatie dan je nu bewust kunt bedenken. Dat is het bijzondere aan deze therapievorm.

Klik hier en maak een afspraak.
leef met je hart

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.